|

Ders arasında Ney sesi dinliyorlar

Çankırı'da bir okulda öğrencilerin psikolojik yönden rahatlamaları ve stresten uzak olmaları için ders aralarında okul hoparlörlerinden ney sesi dinletiliyor.

Yeni Şafak
09:07 - 9/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:14 - 9/04/2015 Perşembe
IHA
Ders Arasında Ney Sesi Dinliyorlar
Ders Arasında Ney Sesi Dinliyorlar

Çankırı'da yaklaşık 500 öğrencinin eğitim - öğretim gördüğü Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde öğrencilere ders aralarında ney sesi dinletiliyor. Öğrencilerin psikolojilerini rahatlatmak ve ders stresini hafifletmek için başlatılan uygulama öğrencilerden de beğeni topluyor.


Okul Müdürü Ahmet Yolcu, ney sesinin insanları dinlendirdiğini ifade ederek, "Ney sesinin insanları psikolojik olarak rahatlattığını daha önce bir kitaptan okumuştum. Yapılan bir araştırmada ney sesini dinleyerek sınava giren öğrencilerin, batı müziğini dinleyen öğrencilerden daha kaygısız ve daha başarılı olduklarını öğrendik. bende öğrencilerimin ney sesi dinlemelerini düşünerek böyle bir uygulama başlattım. Öğrencilerimiz yeni alışıyorlar. Ney sesini seçmemizin en büyük nedeni, öğrencilerimizin psikolojik olarak rahatlamalarını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.


Yoldu, ney sesinin geçmişte psikolojik olarak şifahanelerde hastaları rahatlatmak için kullanıldığını kaydetti.


Teneffüs aralarında ney sesi dinleyen öğrenciler ise, uygulamadan Türkiye'de örneği bulunmadığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

#ney sesi
#derste ney sesi
#ney sesinin verdiği huzur
9 yıl önce