|

Dershane artık okulda

Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesinin ardından devlet okulları da ''Hem Okul Hem Dershane'' sloganıyla eğitim vermeye başlayacak.

İha
00:00 - 29/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:50 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Dershane artık okulda
Dershane artık okulda

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından getirilen düzenleme sonucu hazırlanan Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi, dershane ve okul eğitimini bir arada sunarak öğrencileri üniversiteye hazırlamayı hedefliyor. Eylül 2015''te kapatılması planlanan dershanelere alternatif olarak hazırlanan sistem, devlet okullarında açılacak kurslarla yürütülecek. Uygulanması planlanan eğitim ile ders saatleri dışında saat 22.00'ye kadar ders olacak. ''Hem okul hem dershane'' eğitim sistemini ilk kez uygulayan kurum olan Uğur Hazırlık Genel Müdürü Lokman Durak, MEB tarafından uygulanacak olan sistemi şu şekilde değerlendirdi:

'''Hem okul hem dershane'' bir yıl önce Uğur Hazırlık Liseleri tarafından dershanelerin kapanma süreciyle ortaya atılmış bir fikirdi. Klasik bir Anadolu Lisesi programına ekleme yaparak, Cumartesi günleri etüde çağırarak Uğur Dershanesi''nin de dershane tecrübesini katarak çocuklarımızın hem dershane hem de okul ihtiyacını ortadan kaldırmayı amaçladık. Geçtiğimiz eğitim yılında bu sistem ile eğitim veren 3 okul açtık. Bu yıl da 15 bölgede daha Uğur Hazırlık Lisesi''ni açtık. Ne kadar doğru bir sistem inşa ettiğimiz bugün MEB tarafından uygulamaya konulan sistem ile de belli oluyor. Devlet okulları artık hem okul hem de dershane olacak. Biz Uğur Dershaneleri olarak hem okul hem dershaneyi bir yıl önce söylemiştik. Bu sistemde öğrencileri sadece üniversiteye hazırlamayacağız. Dil eğitimine de önem vereceğiz.''

Hem okul hem dershane sisteminin veliler ve öğrenciler için bir avantaj olduğunu belirten Uğur Hazırlık Lisesi Avcılar Kurucusu Saadettin Çekmegil ise, ''Lisenin içinde dershanenin olması hem ekonomik açıdan hem de zaman açısından büyük bir avantaj. Öncelikle dershanelerin kapanma sürecinde öğrenciler bir arayış içerisine girdiler. Neticede daha öncede okula giden öğrenciler zamanlarından fedakarlık yaparak dershaneye gidiyorlardı. Dershane ve okulun bir arada olması veliler ve öğrenciler için de iyi bir seçim oldu. İyi tepkiler alındı. Dershanenin okulun içerisinde olması Cumartesi ve hafta içindeki fazla etütlerle dershane ihtiyacının giderilmesi veli ve öğrenciler için iyi bir seçenek'' dedi.

10 yıl önce