|

Eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Kars, Sivas, Ankara, Afyonkarahisar'da, Balıkesir'de, Çanakkale'de, Hakkari'de, Karaman'da, Konya'da, Samsun'da ve Uşak'ta eğitime ara verildi.

17:38 - 11/02/2015 среда
Güncelleme: 23:44 - 11/02/2015 среда
AA

Kars'ın Sarıkamış, Sivas'ın Gürün, Uşak'ın Eşme, Ankara'nın Polatlı ilçesi ile Konya kent merkezi ve bazı ilçelerinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.


Kars'ın Sarıkamış, Sivas'ın Gürün, Uşak'ın Eşme, Ankara'nın Polatlı ilçesi ve Konya kent merkezi ile Güneysınır, Akören, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Yunak, Derbent, Hadim, Derebucak, Çeltik, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Altınekin, Doğanhisar ve Seydişehir ilçelerinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 12 Şubat Perşembe ara verildiği duyuruldu.


12 Şubat 2015 Perşembe günü Afyonkarahisar'da, Balıkesir'de, Çanakkale'de, Hakkari'de, Karaman'da, Konya'da, Samsun'da ve Uşak'ta eğitime ara verildi.


Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.


Balıkesir

Balıkesir merkez ile bazı ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle merkez Karesi ve Altıeylül ile Erdek, Balya, Kepsut, İvrindi ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.


Gönen, Manyas, Bigadiç, Sındırgı, Susurluk ve Savaştepe'de taşımalı sistemle eğitim verilen okullar ile Susurluk'ta ayrıca Şerafettin Tunalı İlkokulu ve Ortaokulu, Susurluk Anadolu Lisesi bir gün süreyle tatil edildi.


Konya

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 7 ilçede eğitime bugün ara verildi. Konya Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle Kulu, Yunak, Çeltik, Seydişehir, Derebucak, Hadim ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitimin bugün, 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.


Samsun

Samsun'da yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Alaçam ve Canik ilçelerindeki bazı okullar ile Vezirköprü İlçesi'ndeki tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi.


Çanakkale

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ve 13 Şubat'ta ara verilmesi kararlaştırıldı.


Karaman

Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi başta olmak üzere Başyayla, Ermenek, Sarıveliler ve Kazımkarabekir ilçelerinde okullar yarın tatil edildi.


Hakkari

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi, merkeze bağlı köyler ve Şemdinli ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.


Yağışın devam ettiği kentte, karla mücadele ekipleri kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

#Afyonkarahisar
#ilkokul
#ortaokul
#lise
9 лет назад