|

Eğitime kar engeli

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bazı il ve ilçelerdeki okullarda bugün eğitime ara verildi.

Yeni Şafak
13:15 - 19/02/2015 الخميس
Güncelleme: 11:17 - 19/02/2015 الخميس
AA

Ankara ve İstanbul'un ardından bu sabah Zonguldak ve Eskişehir'de de okullar tatil edildi. 


Daha önce de Kırşehir, Yalova, Düzce, Bolu, Bursa, Bartın ile Adıyaman'ın Sincik ve Çelikhan ilçeleri, Adana'nın Aladağ ilçesi, Balıkesir'in Dursunbey, Susurluk, Manyas, Sındırgı ve Kepsut ilçeleri, Sivas'ın Suşehri ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği duyurulmuştu.


Konya

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Çumra, Güneysınır, Halkapınar, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu, Seydişehir ve Ilgın ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildiği belirtildi.


Ayrıca, merkez Selçuklu ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Tepekent, Başarakavak, Sızma, Aşağı ve Yukarı Pınarbaşı ilk ve ortaokulları, merkez Karatay ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Kızören, Yağlıbayat ilk ve ortaokullarının bugün tatil edildiği ifade edildi.


Kastamonu

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildi.


Alınan bilgiye göre, ilçelerden Araç, İhsangazi ve Küre'deki tüm, Çatalzeytin, Bozkurt, Cide, Abana ve Doğanyurt'ta ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullar bugün tatil edildi.


Kent merkezi ve bağlı köylerdeki okullar da bugün için tatil edilmiş, engelli ve hamile personelin idari izinli sayılmaları kararlaştırılmıştı.  


Kırıkkale

Kırıkkale'nin Keskin, Sulakyurt ve Delice ilçeleri ile merkeze bağlı köylerdeki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.


Kent merkezinde taşımalı eğitim yapılan okullarda da eğitime ara verildi.


Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'ın Sandıklı, İscehisar ve Bolvadin ilçelerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bugün ara verildi.


Alınan bilgiye göre, Sandıklı, İscehisar ve Bolvadin Kaymakamlıkları, ilçe merkezleri ve köylerinde etkili olan yağış ve tipi dolayısıyla ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesine karar verdi.


Burdur

Burdur merkez ve Gölhisar, Altınyayla ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde eğitime bugün ara verildi.


Karabük

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları ve buzlanma beklentisi nedeniyle Eskipazar, Ovacık ve Yenice ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verildi.

#Karabük
#Burdur
#Afyonkarahisar
#Kırıkkale
#Kastamonu
#Konya
٪d سنوات قبل