|

Fedakarlık hikayesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çanakkale Zaferi, evlatlarını kına yakarak askere gönderen Yozgat Sorgunlu Hatice anaların, onları evladından önce kurtarmak için canını dişine katan Tarık Nusret’lerin sayesine kazanıldı. Çanakkale Zaferi, işte bu ruhun, fedakarlığın, bu serdengeçtiliğin hikayesidir” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:07 - 18/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Güven Sağlık Kampüsü ve “Göğüs Göğüse Kalp Kalbe Çanakkale Sergisi”nin açılış törenine katıldı. Çanakkale Zaferi'nin fedakarlığın ve serdengeçtiliğin hikayesi olduğunu belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:



Sıhhiyecilerimiz, Çanakkale Savaşımızın görünmeyen kahramanlarıdır. Çanakkale, kendi öz oğlu yaralı olarak önüne getirildiğinde dahi durumu çok ağır olduğu için onu bir kenara bırakıp, kurtarılma ihtimali daha yüksek olan diğer askerle ilgilenen doktor Tarık Nusret'lerin destanıdır. Bu doktorumuz bir süre sonra hayata gözlerini yumarak, şehit olan oğlunun cenazesini ancak ilerleyen saatlerde, yaralıların arkası kesilince kucağına alıp acısını yaşayabilmiştir. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız.



HATİCE ANALARIN ZAFERİ


Çanakkale Zaferi, gözlerinin nuru evlatlarını gerektiğinde vatan uğrunda şehit olsunlar diye kafalarına kına yakarak askere gönderen Yozgat Sorgunlu Hatice anaların, onları kendi öz evladından önce kurtarmak için canını dişine katan Tarık Nusret'lerin sayesine kazanılmıştır. Çanakkale Zaferi, işte bu ruhun, fedakarlığın, bu serdengeçtiliğin hikayesidir.



AVRUPA'DAN TEDAVİYE GELİYORLAR


Sağlık alanında büyük bir dönüşümü gerçekleştirdik. Artık köylüsü, şehirlisi, işçisi, memuru, hiçbir ayrım olmadan istediği hastaneden gidip hizmet alabiliyor. Ayrımcılığın bu alanda sona erdiği bir dönemi yaşıyoruz. Dünkü Türkiye'de hastaneler o bölünmüşlüğün acısını yaşarken, şimdi dünyaya hizmet verir hale geldi. Artık Avrupa'dan buraya tedavi için, ameliyat için gelen hastalar var. Ölülerin hastanelerde rehin kaldığı dönemi biliyoruz.



KÖHNE SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİK


Bu köhne sistemi baştan sona değiştirdik. Bir memurun, işçinin, emeklinin özel hastaneye gidebilmesi, hayal bile edilemeyecek kadar uzak bir ihtimaldi. Vatandaşlarımız bakımından kamu hastanesi, özel hastane ayrımını ortadan kaldırdık, dileyenin dilediği hastaneye gideceği sistemi kurduk. Artık caddede veya sokakta sedyeyle dolaşan hasta görmeyeceğiz. Çocukluğumda, Çapa Tıp Fakültesi'nde, bir bloktan diğer bloka dışarıda sedyeler üzerinde taşınan hastalar bilirim, bu günleri yaşadık.



BİZİ ÖRNEK ALIYORLAR


Avrupa ve dünyanın pek çok ülkesinden, Türkiye'de uygulanan sağlık sistemi ve sağlık hizmetlerini incelemek amacıyla ziyaretler gerçekleştiriliyor. Bizi örnek alarak, kendi ülkelerinde benzer sistemleri kurmaya çalışıyorlar. Eskiden, bizim vatandaşlarımız daha iyi sağlık hizmeti alabilmek için yurtdışına giderdi. Şimdi, yurtdışından her yıl on binlerce yüzbinlerce hasta ülkemize geliyor. Niçin biliyor musunuz? Ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin standardı hem daha yüksek hem daha hesaplı da onun için geliyorlar.



Sağlık reformunu Obama'ya anlat


Sağlık alanındaki gelişmelere ilişkin bir anısını da paylaşan Erdoğan, Sultanahmet Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrasında, çıkışta turistlerle konuştuğunu anlattı. Erdoğan, “Çıkışta turistler, orada birikmişler, beni görünce biraz el kol hareketi yaptılar. Ben de yaklaştım yanlarına. Meğerse, benim o hafta ABD'ye gideceğimi biliyorlar. Bana dediler ki: 'Siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız?' Ben de biraz anlattım, hatırlattım. 'Bunu Sayın Obama'ya da anlatın olur mu?' dediler” dedi. Kendisinin de ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede, bu konuları da ele aldıklarını dile getiren Erdoğan, “Fakat, tabii oradaki olumsuz refleks Sayın Obama'nın işini gerçekten çok zorlaştırdı ve kısmen halledebildi, tamimiyle halledemedi” diye konuştu.



#Fedakarlık hikayesi
#HATİCE ANALARIN ZAFERİ
#Çanakkale Zaferi
9 yıl önce