|

"Gençlerin frekansına girebilmeliyiz"

Op. Dr. Kemal Tekden “gençlerin frekansına girebilmeliyiz” ifadesine yer verirken, en etkili konuşmanın gönülden yapıldığını hatırlatarak “gençlerle iletişim kuramıyorsak hemen frekans değiştirerek gönül iletişimine geçebilmeliyiz. Ancak kalpten gelen bir söz kalbe tesir edebilir” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
10:27 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:32 - 26/01/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kısa adı İGEDER olan İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği’nin merkezinde gerçekleştirilen “Anadolu Öğretmen Buluşmaları” kapsamında bir seminer veren Tekden görüşlerini “yanlış ve sömürgeci eğitim sistemleri tek kanatlı, uçamayan kuşlar yetiştirir. Bu yüzden sadece bilimsel bakış açısı yetmez. Çocuklarımıza ve gençlerimize dini ve estetik bakış açıları da kazandırabilirsek ancak o zaman bir medeniyet tasavvurundan bahsedebiliriz” diye ifade etti.


 Lider şahsiyetli çocuklar

Tekden, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın da izlediği seminerde “farklı düşünen, orijinal insanlara ihtiyaç olduğunu” belirterek “Her insan özeldir. Herkese aynı eğitimi vermek hatadır. Çocuklara özelliklerine, kabiliyetlerine göre eğitim verilmeli. Lider şahsiyetli insanlar yetiştirmek istiyorsak çocuklarımıza Hz. Ali’nin dediği gibi asil insan muamelesi yapmalıyız. Ayrıca bir idealleri olmalı. Zira idealler insanı diri ve dinamik tutar, başarılı kılar” şeklinde konuştu.


Kısaca “keşif ve inkişaf”  olarak tanımladığı eğitime çok büyük önem verdiğini ve kolejlerinde halen 2500 çocuk ve genci okuttuklarını söyleyen Tekden “tüm peygamberler de aynı zamanda eğitimciydi. Bu yüzden öğretmenlik peygamber mesleği sayılır” dedi.


“İnsanın Sırrı” kitabı ve Tekden Grup’u oluşturan firmalar hakkında da bilgi veren Kemal Tekden son bölümde gelen soruları cevaplandırdı.


İGEDER’in semineri, Op. Dr. Kemal Tekden ve Mehmet Bozdağ’ın öğretmenler ve İGEDER yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

#Op. Dr. Kemal Tekden
#Mehmet Bozdağ
#İgeder
#Tüzder
9 yıl önce