|

Görevimiz bilim öğretmek dersten alıkoymak değil

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı'nın attığı adım ile başörtülü öğrenciler artık derslere girebiliyor. Dekan Prof. Dr. Nadide Kazancı, "İşimiz bilim. Görevimiz öğrenciye bilim öğretmek. Onları derslerinde alıkoymak değildir" dedi

Vahap Dabakan
00:00 - 16/04/2011 Cumartesi
Güncelleme: 02:42 - 16/04/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Görevimiz bilim öğretmek dersten alıkoymak değil
Görevimiz bilim öğretmek dersten alıkoymak değil

Başörtülü öğrencilerin bazı öğretim görevlilerince derslere alınmadığı yönünde haberlerle gündeme gelen Ege Üniversitesi'nde (EÜ) yasakçı zihniyetlere karşı tokat gibi kararlar alındı. EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Nadide Kazancı, kendisini ziyaret eden başörtülü öğrencilerin dertlerini dinleyerek birlikte fotoğraf çektirdi. Ardından açıklamalarda bulunan Kazancı, okul giriş ve çıkışlarında fotoğraflarını çekerek başörtülü öğrencileri fişledikleri ortaya çıkan iki öğretim görevlisini eleştirdi.

DERSE ALMAMA LÜKSÜNE SAHİP DEĞİLİZ

"Bunlar öğretim üyeleridir. Polis değiller, o nedenle yapılan işlemler yanlıştır. Konuyu duyduktan sonra gerekli girişimleri başlattık ve soruşturma aşamasındayız" ifadelerini kullanan Kazancı, şöyle devam etti: "Bizim işimiz bilim. Bizler kılık kıyafetlerine bakarak, öğrencilerimizi yargılamak ve derse almamak, okula sokmamak gibi bir lükse sahip değiliz. Bizler öğretmeniz. Bizlere verilen görev de öğrencilerimize bilimi öğretmektir. Ayrıca ben başı açık ya da başı kapalı bütün öğrencilerin dekanıyım. Ben anneyim, çocuklarımıza evimizde nasıl ayrıcalık yapamıyorsak, okulumuzda da hiçbir öğrencimize ayrıcalık yapamayız."

BU SORUN ARTIK ORTADAN KALKSIN

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın da yasakçı bir anlayış içerisinde olmadığını dile getiren Kazancı, Artık bu sorunun kalkması gerekli " diye konuştu. Olayın duyulmasının ardından açıklama yapan EÜ yönetimi ise, yasakçı zihniyeti kabul etmelerinin söz konusu olmadığını, bu konuda bir öğretim görevlisi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.


13 yıl önce