|

Horoz gitti kuzu geldi

Fazlı Şahan
00:00 - 26/02/2011 Cumartesi
Güncelleme: 02:41 - 26/02/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Horoz gitti kuzu geldi
Horoz gitti kuzu geldi

"Çok öttüğü" gerekçesiyle çevrede oturanların şikayetine neden olan horozu hediye eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, kurumun bahçesinde oluşturulan ve çeşitli türlerde hayvanların bulunduğu 'mini hayvanat bahçesi'ne bir de Romanov cinsi koyun ve kuzu ekledi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, YÖK-Fulbrihgt İşbirliği Programı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Özcan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açık öğretim fakültelerinde harçların düşürülüp düşürülmeyeceği hususunda sorulara Özcan “Zannetmiyorum. Zaten harçlarımız bildiğiniz gibi o kadar yüksek değil. Belli oranlarda arttırarak, öğrenci katkısını daha yükseltmemiz lazım ki kaliteli bir öğretim sunalım” cevabını verdi. Özcan, bu yönde henüz bir çalışmalarının ise bulunmadığını söyledi. “Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Orhan Çeker hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı mı?” şeklindeki soru üzerine Özcan, “Henüz bitmedi, bize bir şey gelmedi” dedi.

BİYOLOJİK SAATİ BOZULMUŞTU

Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından hediye edilen Romanov cinsi koyun ve kuzuyu Özcan, basın mensuplarına tanıttı. Ayakta durmakta zorlanan kuzuyu severek biberonla besleyen Özcan, hayvanları çok sevdiğini söyledi. Çin horozunu bir öğrenciye hediye ettiğini anımsatan Özcan, 'Çocuk söz verdi bize, kesmeyeceğine dair. Horoz bazen zamansız ötüyordu. Biyolojik saati bozulmuştu' diye espri yaptı.

13 yıl önce