|

İkna odaları artık tarihe gömülmeli

İÜ Eczacılık Fakültesi'nde başörtülü öğrenciler için ikna odaları kurulduğu iddiasını, gazete haberinden öğrendiğini açıklayan Rektör Cemil Çelik, dekan hakkında inceleme başlatıldığını söyledi. Farklı uygulamanın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çelik, “İkna odaları tarihe gömülmesi gereken çağdışı bir uygulamadır” dedi

Aa
00:00 - 4/01/2011 Salı
Güncelleme: 02:29 - 4/01/2011 Salı
Yeni Şafak
İkna odaları artık tarihe gömülmeli
İkna odaları artık tarihe gömülmeli

İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Eczacılık Fakültesi'nde başörtülü öğrencilere ikna odaları kurulduğu' yönündeki haberler üzerine 'tarafımdan inceleme başlatılmış olup sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak' değerlendirme-sinde bulundu.

Çelik, Rektörlükte düzenlediği basın toplantısında, önceki gün bir gazetenin manşetinde 'İÜ Eczacılık Fakültesi'nde başörtülü öğrencilere ikna odaları kurulduğu' şeklindeki haberle ilgili açıklamada bulundu.

UYGULAMA, ÇAĞDIŞILIKTIR

Haberde, İÜ Eczacılık Fakültesi dekanının başörtülü öğrencilerin, başörtüsü takmaması için ikna odaları kurduğunun iddia edildiğini hatırlatan Çelik, bu iddiadan gazete manşetini gördükten sonra haberi olduğunu, konuya ilişkin kendisine aktarılmış bir şey bulunmadığını belirtti. Her kurum ve kişiyle barışık bir yönetim anlayışı benimsediklerini, öğrencilerin kılık kıyafetiyle barışık olmamasının düşünülemeyeceğini belirten Çelik, 'Yönetim anlayışımıza göre ikna odaları gibi tarihe gömülmesi gereken çağ dışı yaklaşımların üniversitemizde zemin bulması da mümkün değildir' diye konuştu.

AYRIMCILIĞI KABUL EDEMEYİZ

Üniversitede akademik özgürlük ortamı ve demokratik üniversite anlayışını egemen kılmaya ça- lıştıklarını belirten Çelik, şunları kaydetti:

'Hiçbir öğrencimizin kılık ve kıyafetinden dolayı öğrenim hakkından yoksun bırakılmaları ve farklı bir uygulamaya maruz kalmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Basında yer alan haberle ilgili tarafımdan inceleme başlatılmış olup, sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak.'

İNCELEME BAŞLATILDI

Eczacılık Fakültesi dekanının şu anda yıllık iznini kullandığını dile getiren Çelik, 'Hocamız geldiği zaman kendisiyle ilgili konu hakkında açıklamalarda bulunacaktır. İlgili gazeteye tekzip mi yollayacaktır? Gerekli açıklamalarda mı bulunacak? Bekleyeceğiz' dedi. Bir gazetecinin, 'Fen Edebiyat Fakültesi'nde bir öğretim üyesinin öğrencilerini etnik yapısı ve inancı dolayısıyla derslerde aşağıladığı ve işkence yaptığı' iddialarına değinmesi üzerine Çelik, 'Gerekli inceleme ve gerekli soruşturma başlatılmıştır, neticelendiği zaman sizinle paylaşacağım' diye konuştu.



13 yıl önce