|

İstanbul'un 400 okula ihtiyacı var

İstanbul'da yoğun göç alan semtlerdeki okullarda sınıf mevcudu 70 öğrenciyi buluyor. İl Milli Eğitim Müdürü Özer sorunun aşılabilmesi için acilen 400 okul gerektiğini söyledi.

Aa
00:00 - 1/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 03:08 - 1/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'un 400 okula ihtiyacı var
İstanbul'un 400 okula ihtiyacı var

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, İstanbul'da sınıf mevcutlarının 30'a düşmesi için acil olarak 400 yeni okula ihtiyaç olduğunu söyledi. Özer'in verdiği bilgiye göre İstanbul'da 2,5 milyon öğrenci, 82 bin öğretmen ve 2 bin 592 okul bulunuyor.

SINIF MEVCUDU 47

Ata Özer, sınıf mevcutlarının aşağıya düşürülmesini istediklerini de ifade ederek, "Metropol kent İstanbul'un hiç göç almayacağını düşünerek, var sayarak bir çalışma yaparsak, kentte bugün sınıf mevcutları liselerde 44, ilköğretimde de 47'dir. Bu sayıları yerinde tutmak istersek İstanbul'a her yıl 1500 derslik yapmamız lazım" diye konuştu.

Özer, İstanbul'da gelecek sene içinde, bağışçılar, bakanlık ve İl Özel İdaresi tarafından yapılacak okulların sayısını 95'e çıkardıklarını ve bunları tamamlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

BAZI SINIFLARDA 78 ÖĞRENCİ VAR

"İstanbul'da acilen ihtiyaç duyduğumuz 400 okul yapıldığı taktirde sınıf mevcutları 30'a düşecektir. Okullarımızın hangi ilçede olursa olsun sınıf mevcutlarının 30 olması için 400 okulun yapılması lazım. Genel olarak sınıf mevcutları orta öğretimde 44, ilköğretimde 47'dir. Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa ve Bağcılar, maalesef sınıf mevcutları 70-78'i bulan ilçelerimiz. Çalışmalarda ağırlıkları buralara veriyoruz."

Özer, Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yeni dönem için okullar yaptırıldığını, bu kapsamda İstanbul'a 25 okul yapımına başlandığını ve önümüzdeki 6 ay içinde bu okulların biteceği bilgisini verdi. Özer'in verdiği bilgiye göre yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül'de 50 okul hazır hale getirilmiş olacak. Bu okullarda toplam bin derslik olacak.


PARA İSTEYEN MÜDÜRLER AÇIĞA ALINDI

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, okullarda velilerden 'zorunlu bağış' ya da 'kayıt parası' adı altında para alındığına ilişkin şikayetlere yönelik, müdürlük bünyesinde bir komisyon kurduklarını ifade ederek, "Şikayetleri inceliyoruz. Her toplumda yanlış yapanlar olabilir. Eğitim kadrosunda da yanlış iş yapanlar vardır" diye konuştu. Gelen şikayetleri değerlendirdiklerini de anlatan Özer, kayıt sırasında velilerden 3-4 bin YTL talep eden bazı okul müdürlerinin açığa alındığını söyledi. Özer, bu konuda şikayeti olan velilerin kendilerini aramalarını da istedi.




17 yıl önce