|

Kar nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi

Türkiye'yi etkisi altına alınan soğuk ve kar yağışlı hava nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. Yurt geneli soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

09:25 - 18/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:36 - 18/02/2015 Çarşamba
Diğer

İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.  


 İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi.


SAKARYA

Sakarya'da bazı ilçelerde kar nedeniyle okullara bir gün ara verildi.

Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ''Pamukova, Ferizli ve Kocaali'de taşımalı eğitim veren okullar, diğer tüm ilçelerde ise okullara bir gün süreyle ara verildi'' denildi.


ANTALYA

Antalya'nın Akseki ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.


Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde gece başlayan yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugüntatil edildi.


KAYSERİ

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.


Dünden beri devam eden kar yağışının sabah saatlerinde etkisini artırması sonrasında Yahyalı ilçesinde okulların tatil edildiği öğrenildi.


NEVŞEHİR

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.


Valilikten yapılan açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği belirtildi.


Açıklamada, bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.


BİTLİS

Bitlis merkez ve bağlı köylerdeki tüm okullarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde okullara bugün ara verildiği belirtildi.


Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği vurgulanan açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.



ÇANAKKALE

 

Çanakkale’nin Yenice İlçesinde, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün (Çarşamba) tatil edildiği duyuruldu.

 

Konuyla ilgili olarak Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesinden yayınlanan duyuruda, "Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle İlçemizde bulunan okullarımızın çoğunluğunun taşımalı kapsamımda olmaları nedeniyle, olumsuz bir durum yaşanmaması için ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

 

KOCAELİ

 

Kocaeli'de kar nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrenciler ile okul öncesi öğrencileri için okullar bir gün süreyle tatil edildi.  

 

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirmeler sonucunda; Valiliğimizce 18 Şubat 2015 Çarşamba günü ilimiz genelinde taşımalı eğitimle gelen öğrenciler ve okul öncesi öğrenciler için 1 (bir) günlük tatil kararı alınmıştır” denildi.

 

BALIKESİR

Balıkesir'de okullar 1 gün süreyle tatil edildi.  Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar nedeniyle okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sitesinde yapılan açıklamada: "Olumsuz hava şartları nedeniyle Balıkesir Altıeylül ve Karesi ilçeleri başta olmak üzere, Balya, Manyas, Bandırma, Gönen ve Susurluk'ta olumsuz hava şartları dolayısı ile 18.02.2015 Çarşamba günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.haber7

 

DÜZCE

 

Düzce Valiliğinin aldığı kararla il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.  

 

Düzce Valiliği Basın ve halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli memurlar da 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

 

KONYA'NIN 9 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

 

 Konya'nın 9 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.  

 

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların 18 Şubat Çarşamba günü bir gün, Ilgın ilçesinde ise Çarşamba ve Perşembe günü 2 gün tatil edildiği bildirildi. Bu ilçelerde kamuda görev yapan hamile ve engelliler ile malul gazilerin bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

 

ZONGULDAK

 

Zonguldak’ta, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

 

Meteoroloji’nin yoğun kar yağışı beklendiğini açıklaması üzerine Zonguldak Valiliği bu sabah ilk ve orta dereceli okullar için tatil kararı aldı. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayıldı.

 

 KASTAMONU

 

Kastamonu’nun 7 ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

 

Kar, Kastamonu’nun ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu’da tüm ilk ve orta dereceli okullar, Doğanyurt ve Küre’de taşımalı eğitim yapan okullar kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi. Cide ise taşımalı eğitime 2 gün ara verildi.haber7

 

Kar nedeniyle 324 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel idaresi ekipleri köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. 

 

ORDU

 

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilk ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilecek.

 

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışının devam etmesi sebebiyle, Çamaş, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Ünye'ye bağlı Pelityatak Ortaokulu, Çatalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ve Yenikent Mahallesi'nde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verileceği kaydedildi.

 

Açıklamada tatil edilen yerler dışındaki tüm okullarda eğitim-öğretime devam edileceği aktarıldı.

 

SİNOP

 

Sinop’ta da kent merkezinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, şehri kısa sürede karla kapladı. Kent merkezindeki kar yağışını gören çocuklar hemen sokaklara akın etti. İl merkezinde taşımalı eğitim gören okullar 2 gün süreyle tatil edildi. 

 

YOZGAT

 

Yozgat şehir merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

 

Yozgat’ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürürken, Valilik şehir merkezinde ilk ve orta dereceli okulları yarın (çarşamba) bir gün süreyle okulları tatil etti. Okulların tatil olduğu belediye hoparlöründen duyurulurdu. İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat merkez ve bağlı köylerinde yoğun kar yağışı sebebiyle okulların çarşamba günü tatil edildiğini söyledi.

 

SAMSUN

 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde resmi taşımalı eğitim yapılan okullar kar yağışı nedeniyle iki gün tatil edildi.

 

Samsun Meteoroloji 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nün bu hafta için yaptığı soğuk ve kar yağışlı hava uyarısının ardından kentteki taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, olumsuz geçmesi beklenen hava koşulları nedeniyle tüm il genelinde resmi taşımalı eğitime 17- 18 Şubat tarihlerinde iki gün süreyle ara verildiği belirtildi.haber7

 

BİNGÖL

 

Bingöl il merkezinde de yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat çarşamba günü ara verildi.


TUNCELİ

 

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle tüm okullar tatil edildi.
#eğitim
#kar tatili
#okullar tatil edildi
9 yıl önce