|

Karne heyecanı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki 17 milyon öğrenci karne alarak yarı yıl tatiline girdi. 1 milyon 259 öğrenci ise ilk kez karneyle tanıştı. Kimi öğrenci tedavi gördüğü hastanede, kimi evinde karnesini aldı. Notlarından memnun olmayanlar ise göz yaşı döktü. İki hafta tatil yapacak öğrenciler 6 Şubat'da ders başı yapacak

Ankara
00:00 - 21/01/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:10 - 21/01/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Karne heyecanı
Karne heyecanı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki 2,5 milyonu İstanbul'da olmak üzere 17 milyon öğrenci dün karne alarak, yarı yıl tatiline girdi. 2011-2012 eğitim öğretim yılının 19 Eylül 2011'de başlayan ilk yarısı, dün sona erdi. Eğitim öğretimin ilk yarı yılının sona ermesi nedeniyle okullarda törenler düzenlendi. Heyecanıyla sınıfları dolduran öğrenciler, dün sevinç içinde karnelerine kavuştu. 1 milyon 259 öğrenci ise ilk kez karne ile tanıştılar.

Sağlık durumu iyi olmayan ve hastaneledeki tedavileri sırasında buralardaki okullara devam eden öğrenciler ise karnelerini hasta yataklarına aldılar. Yine hasta oldukları için dışarıya çıkamayan bazı öğrencilerin karneleri ise evlerinde teslim edildi. Pek çok öğrenci tatile girmenin mutluluğunu yaşarken, bazıları ise notlarının beklentdisinden düşük olması nedeniyle göz yaşı döktü.

2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı, 6 Şubat pazartesi günü başlayacak. Eğitim öğretim yılı 8 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığının FATİH projesi de ikinci dönemden itibaren hayata geçirilecek. Projenin belirlenen 17 ilde ilk uygulaması yapılacak, okullar akıllı tahtalarla donatılacak. Öğrencilere ve öğretmenlere yaklaşık 12 bin tablet bilgisayar dağıtılacak. İkinci dönemde ilköğretim ikinci kademe öğrencileri SBS ile Parasız Yatılı Sınavlarına katılırken lise son sınıf öğrencileri ise 1 Nisan Pazar günü YGS'ye girecek.


Somalililer el öpüp karne aldı

Ülkelerinde yaşanan kıtlık ve iç savaş nedeniyle Malatya Özel Rahime Batu Lisesi'nde eğitim gören Somalili 12 öğrenci karne aldı. Başarılı 9 Somalili ise taktirname ile ödüllendirildi. Okul Müdürü Ufuk Ercul, 4 ay sonunda Somalili öğrencilerin mutlu ve kendine öz güveni olan çocuklar haline geldiklerini söyledi.


En fazla ikiz bu okulda

Samsun'da 24'ü ikiz, 2 bin 341 öğrencinin eğitim gördüğü Kocatepe İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karneleri dağıtıldı. Öğretmenleri tarafından sürekli karıştırıldıkları için çoğu değişik sınıflarda bulunan ikizlerin tamamı bir sınıfta toplandı. İkizler karne aldıkları için sevinçiydi.


Derslerini aksatmadılar

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası öğrenciler, karnelerini hasta yataklarında aldılar. Hastanede olmalarına rağmen derslerini aksatmayan ilkogretim okulu öğrencilerine karnelerini Konya Valisi Aydn Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan verdi.


Dev karne ile rekor

Küçükçekmece Belediyesi öncülüğünde, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki çocukların katılımıyla, Dünyanın En Büyük Karnesi Rekor denemesi gerçekleştirildi. Kadriye Moroğlu Lisesi Spor Salonu'ndaki etkinlikte, 2.5 metre uzunluğundaki dev karne bin 56 çocuğa verildi. Dev karnede, bin 56 çocuğun ismi yazarken, ekoloji, yaşama saygı, kardeşlik, sportmenlik, kültür ve sanat, bilim ve teknoloji gibi dersler ve karşılarındaki notlar yer aldı.


Uzmanlar uyardı

Karnesini alan bazı öğrenciler sevinirken, notları düşük olan öğrenciler ise gözyaşlarına boğuldu. Uzmanlar, özellikle velilerden çocuklarını, karnelerindeki kırık notlar nedeniyle ağır eleştiride bulunmamasını istedi. Uzmarlar “Veliler her zaman çocuklarına yapıcı davranmalılar” dediler




12 yıl önce