|

MEB şube müdürlüğü atamaları

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mahkeme tarafından Milli Eğitim Bakanlığındaki şube müdürlüğü atamalarının durdurulduğunu bildirdi.

Yeni Şafak
10:39 - 10/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 08:44 - 10/12/2014 Çarşamba
AA
Koncuk yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğinin yayımlandığını anımsattı.


Bu yönetmelik doğrultusunda  yapılan yazılı ve sözlü sınavların ardından atamaların gerçekleştirildiğini anımsatan Koncuk, söz konusu atamaların sadece  sözlü/mülakat puanları esas alınarak yapıldığını savundu.


Bu durum ve ilgili yönetmeliğin çeşitli maddelerinin Türk Eğitim-Sen tarafından Danıştay nezdinde davaya konu edildiğini ve yürütmeyi durdurma kararı verildiğini bildiren Koncuk,  şu ifadeleri kullandı:


"Kararlarda özetle, şube müdürlüğü atamaları için, sadece sözlü sınavla atama yapılamayacağı, objektif olan yazılı sınavının değerlendirme dışı bırakılamayıp belirleyici olması gerektiğinden söz edilmiştir. Türk Eğitim-Sen olarak  Danıştay 2. Dairesi tarafından yürütmesi durdurulan 21/1. Madde kapsamında tek başına sözlü sınav sonuçlarına göre oluşturulan başarı sıralamaları esas alınarak yapılan şube müdürü atamalarının tümünün iptalini talep edilmiştir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı yapılan atamaları iptal etmediği gibi sendikamızın başvurusuna yasal süre içerisinde cevap vermemiş ve talebimiz zımnen reddetmiştir. Türk Eğitim-Sen olarak sorumlu sendikacılık anlayışı gereği, yargı kararının uygulanması ve sadece sözlü sınavdan alınan puanların esas alınarak belirlenen başarı sıralamasına göre atanan kişilerin atamalarının iptali için konu yargıya taşınmıştır."


Ankara 17. İdare Mahkemesinin tek başına sözlü sınav sonuçlarına göre oluşturulan başarı sıralamaları esas alınarak yapılan şube müdürü atamalarının tümünün yürütmesinin durdurulmasına karar verdiği bilgisini paylaşan Koncuk, "Yargı mercisince açıkça Milli Eğitim Bakanlığına hukuk dersi verilmiştir. Bakanlığın Danıştay kararının sadece yönetmelik hükümlerinin yürütmesini durdurduğu, bireysel işlemlerin bu karardan etkilenmeyeceği yönündeki beyanlarına en güzel cevap hem Türk Eğitim-Sen hem de yargı makamınca verilmiştir" görüşünü savundu.
#Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk
#Milli Eğitim Bakanlığı
#şube müdürlüğü atamaları
9 yıl önce