|

MEB ve TÜBA arasında işbirliği

MEB ile TÜBA, matematik, fen bilgisi ve sosyal bilgisi öğretmenlerinin mesleki niteliklerinin artırılması konusunda işbirliği yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) arasında 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki matematik, fen bilgisi ve sosyal bilgisi öğretmenlerinin mesleki niteliklerinin artırılması için protokol imzalandı.

Yeni Şafak
10:34 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 07:36 - 17/04/2015 Cuma
AA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilen "Bilim Eğitimi ve İlgili Diğer Etkinliklere Dair İşbirliği" protokolü imza töreninde, iki kurum arasında öğretmen niteliğinin artırılması konusunda işbirliğinin başlatıldığını belirtti.



Dünyanın her yerinde bilim akademilerinin, eğitim bakanlıkları ve kurumlarla, bilim eğitimi için kurumlar oluşturduklarını ifade eden Avcı, buralarda öğretmenlere en son gelişmeleri yakından takip edebilmeleri için destek eğitimleri verildiğini söyledi.



Protokol kapsamında da öncelikle 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki matematik, fen bilgisi ve sosyal bilgisi öğretmenlerine eğitim verileceğini söyleyen Avcı, "Öncelikle, matematik öğretmenlerinin, 5. sınıftan başlayarak, her düzeyde daha etkin ve eğlenceli ders tekniklerini öğrenmeleri ve meslekleriyle ilgili son gelişmeleri takip edebilmeleri için TÜBA'nın birikiminden, desteğinden yararlanacağız" dedi.



Katkılarından dolayı bilim kurulu üyelerine ve Başkan Acar'a teşekkür eden Avcı, ilk olarak mayıs ayında Gazi Üniversitesi Eğitimin Fakültesinde 20 öğretmene 5 gün eğitim verileceğini söyledi.



Programda, öğretmenlere 10'a yakın eğitim modülü ve bilimsel bilgilerin, alanlarında uzman 13 öğretim görevlisi ve TÜBA üyeleri tarafından anlatılacağını aktaran Avcı, "Bu protokolle, önümüzde gerçekten çok geniş bir alan açıldığını düşünüyorum. Protokolle, başlatacağımız eğitim çalışmaları zaman içerisinde sudaki dalgalar gibi yaygınlaşarak sürecek" dedi.



İlk eğitimi alanların, formatör eğitimci olarak illerde diğer öğretmenleri eğiteceğini belirten Avcı, çalışmanın bütün öğretmenlere hayırlı olması temennisinde bulundu.



TÜBA Başkanı Ahmet Cevat Acar ise 2002'de bilim eğitimi projesinin başlatıldığını anımsatarak, proje kapsamında okullarda birçok faaliyet gerçekleştirildiğini söyledi.



Eğitim sistemine katkıda bulunmak için bu projeyi yeniden hayata geçirdiklerini dile getiren Acar, özellikle temel bilimler matematik, fen ve sosyal bilimlerin temel alanlarındaki eğitimin daha iyi hale getirilmesini istediklerine işaret etti.



Tüm çalışmalara rağmen özellikle fen ve matematik alanlarında öğrenme etkinliği sonuçlarının istenilen seviyede olmadığına dikkati çeken Acar, bu eksikliğin giderilmesi için her kurumun üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.



Konuşmaların ardından Bakan Avcı, Acar'a kalem, Acar da Bakan Avcı'ya başkanlığın hazırladığı kitapları hediye etti.



#Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı
#MEB
#TÜBA
9 yıl önce