|

'Müzik eğitimi verecek okullar açılacak'

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel Müdürlüğü'nün başını çekeceği projeyle ilkokullardan itibaren konservatuvara kadar müzik eğitimi alınabilecek okullar açılacak" dedi.

Yeni Şafak
09:40 - 22/03/2015 Pazar
Güncelleme: 07:44 - 22/03/2015 Pazar
AA

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel Müdürlüğü'nün başını çekeceği projeyle ilkokullardan itibaren konservatuvara kadar müzik eğitimi alınabilecek okullar açılacak. Bu işe en yatkın çocukların en erken yaşta, 6-7 yaşlarında müzikle tanışmasını ve buna kendi müziğimizle başlamasını sağlayacağız" dedi.



Ümraniye'deki Özel Palet Eğitim Kurumları'nda, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik öncesinde konuşan Bilal Erdoğan, Palet Okulları'nda farklı bir pedagojik yaklaşım uygulandığını söyledi.



Erdoğan, "Farklı yaklaşımı uygularken kendi değerlerimizden, kendi dinimizden, tarzımızdan ödün vermiyoruz. Bilakis çocuklarımıza aktarılmasında daha etkili, doğru yolu bulmaya çalışıyoruz. Burada yaptığımızın, eğitim sistemi için ışık olmasını, yeni şeylerin önemini teşvik eden deney ortamı olmasını ümit ediyoruz. Bu yüzden hem buradaki eğitimci arkadaşlar hem de okullardaki arkadaşlar, isimleri altın harflerle yazılacak arkadaşlar, biraz daha fedakarlık bekliyorlar. Onlara huzurunuzda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



Bu okullarda başlatılan Montessori yöntemiyle müzik eğitiminde çığır açılacağını ifade eden Erdoğan, "Müzik alanındaki klasik metotların tersine, kendi enstrümanlarımızla, kendi tarihimiz üzerine eğitim yapmayı düşünüyoruz. Çocukların kendi musiki aletlerini ilk defa bu okullarda yaptırdık. Bu çalışmalarımızla 3 yaşından itibaren ritim duygusunu geliştirmeyi amaçladık. ilk tanıştıkları enstrümanların kanun, ney olmasını istiyoruz. Çocuklarımıza en sevdiği enstrüman sorulduğunda, piyano birinci sırada gelebiliyor ama şimdi ağızlarından kanun, ney çıkıyor" ifadelerini kullandı.



Bilal Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel Müdürlüğü'nün başını çekeceği projeyle ilkokullardan itibaren konservatuvara kadar müzik eğitimi alınabilecek okullar açılacak. Bu işe en yatkın çocukların en erken yaşta, 6-7 yaşlarında müzikle tanışmasını ve buna kendi müziğimizle başlamasını sağlayacağız" dedi.



TÜRGEV olarak 7 ilde 40 imam hatip lisesinin yanında bir yurt yapmayı planladıklarını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Anadolu imam hatip liselerinin yanında uygulamalı ana sınıfı olmasını ve okul öncesi değerler eğitiminin nasıl yapılacağını planlıyoruz. Yani bu imam hatip liselerinde kızlarımız pedagojik eğitim de alacaklar. Okul öncesinde eğitimin nasıl olacağına dair projeler geliştirecekler ve oradaki uygulamalı anaokulunda bunu hayata geçirecekler."





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, daha sonra kardeşi Sümeyye Erdoğan ile, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle tertiplenen İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma Topluluğu Sanat Yönetmeni Murat Salim Tokaç yönetimindeki "Bin Yılın Mirası" konserini dinledi.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​​
#TÜRGEV
#Bilal Erdoğan
9 yıl önce
default-profile-img