|

Öğrenci yurtları otel konforunda

Türkiye'de öğrenci yurtları, yapılan çalışmalarla her geçen gün daha da modernleşiyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2013 yılı sonunda kurum bünyesindeki yurtların yüzde 70'inin bir ya da üç kişilik odalardan oluşacağını söyledi

00:00 - 8/02/2011 Tuesday
Güncelleme: 02:08 - 8/02/2011 Tuesday
Yeni Şafak
Öğrenci yurtları otel konforunda
Öğrenci yurtları otel konforunda

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumun 2003 yılından önce kapanma noktasında olduğunu, ancak yaptıkları başarılı çalışmalarla YURTKUR'u bu durumdan kurtardıklarını kaydetti. Albayrak, göreve geldiği ilk yıllarda 3-4 kişilik odaları olan, suit odalı yurtlar yapmayı hedeflediklerini söyleyerek, son 8 yılda YURTKUR'a 71 bin kapasite eklediklerini ve birçok yurtta da iyileştirme yaptıklarını ifade etti. Antalya'nın Manavgat ilçesinde yurt müdürleri ve avukatlarına yönelik düzenlenen seminerde konuşan Albayrak, şu anda Türkiye genelinde 43 yurt inşaatının sürdüğünü, 105 projenin devam ettiğini belirterek, “2013 sonuna kadar, YURTKUR'un bir ve üç kişilik odaları, yüzde 70'in üzerine çıkacaktır. Stratejik Plan bunu yüzde 40'larda tutmuştu ama demek ki o zaman bana çok fazla güvenmemişlerdi” diye konuştu.

EN BÜYÜK 15. BÜTÇE

Hasan Albayrak, 2003 yılından önce YURTKUR'un 80-100 bin öğrenciye öğrenim kredisi, Başbakanlık'ın da 35-40 bin kişiye burs verdiğini belirterek, bu bursların hakkaniyetle dağıtılmamış olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalarla burs ve öğrenim kredisi dağıtımının tek çatı altında toplandığını ifade eden Albayrak, “2002 yılında 45 TL olan öğrenim kredisi, bugün burslarla beraber 240 TL'ye çıkmıştır. Yüzde 455 civarında artış olmuştur. Kredi Yurtlar Kurumu'na müracaat eden her öğrenci ya burs ya öğrenim kredisi alıyor” şeklinde konuştu. YURTKUR bütçesinin de Türkiye'nin en büyük 15'inci bütçesi olduğunu dile getiren Albayrak, 2004'te 494 milyon TL olan bütçemiz, bugün 3 milyar 360 milyon TL. Bu sene sonunda bilin ki bu rakam 3,5 milyar TL'yi geçecek. Türkiye'nin 15. büyük bütçesini idare ediyoruz, hep beraber harcıyoruz” ifadelerini kullandı. YURTKUR olarak yurtdışında teşkilatlar kurmaya, yurtlar açmaya karar verdiklerini anlatan Albayrak, “Devletin herhangi bir kurumundan burs veya öğrenim kredisi almıyorsa, YURTKUR dünyanın neresinde olursa olsun durumuna göre burs veya öğrenim kredisi verecek, yurtlar açacak” diye konuştu.


13 years ago