|

Öğrenciler Avrupa Birliğini e kitap ile öğrenecek

İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Öğretmen Akademisi Vakfı ortaklığı ile yürütülen Jean Monnet Programı Avrupa Birliği e-kitap projesi ''Okulda Avrupa Birliğini Öğrenme'' tamamlandı

yenisafak.com.tr / eğitim
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 13:28 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Öğrenciler Avrupa Birliğini e kitap ile öğrenecek
Öğrenciler Avrupa Birliğini e kitap ile öğrenecek

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa Birliği Türkçe e-kitap projesinin finali, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver''in katılımıyla 24 Eylül Çarşamba günü santralistanbul Kampüsü''nde düzenlenecek törenle gerçekleşecek.

Avrupa Birliği Türkçe e-kitap öğrenciler, öğretmenler, uzmanlar ve akademisyenlerin hazırlık, üretim ve deneme süreçlerine katılımıyla geliştirildi. Görseller, çizimler ve video söyleşileriyle zenginleştirilen e-kitap içinde Avrupa Birliği konusunu yakından takip eden uzmanlarla yapılan söyleşiler yer alıyor. Bir bilgisayar oyunu, Kadın Hakları, Çocuk Hakları, Çevre, Eğitim ve Çokkültürlülük gibi konuları kapsayan 5 yeni animasyon eklenerek e-kitap, görsel öğrenme teknikleriyle donatıldı.

E-kitapta AB ile ilgili olarak tarihçe, kurumlar, genişleme, yurttaşlık, ekonomik bütünleşme ve AB hukuku gibi bilgilerin yanı sıra, tarım, eğitim ve gençlik, sosyal politika, rekabet, tüketicilerin korunması gibi alanlarda temel AB politikaları tanıtılıyor. Ayrıca, AB yurttaşlığı perspektifi ile yurttaşlık, katılımcı ve çoğulcu demokrasi, sivil toplum ve Avrupa kamusal alanı, medya ve AB, küreselleşme, AB ve Avrupa''nın sınırları gibi tartışmalara yer veriliyor.

E-kitap, Milli Eğitim Bakanlığı''nın Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayar ve benzeri ekipmanlarla uyumlu olup, internet üzerinden ücretsiz indirilebilecek. Proje kapsamında üretilen öğretmen rehberi ise e-kitabı derslerinde kullanmak isteyen öğretmenler için hazırlanmış olup tüm öğretmenlerin kullanımına açık olacak.

10 yıl önce