|

Öğrenciler, Çekodok Pisang ikram edecek

Türkiye'de eğitim gören misafir öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması 9 Mayıs Cumartesi günü Türkiye'de 33 ildeki meydanlarda aynı anda başlayacak. Üç gün sürecek etkinliklerde öğrenciler, ülkelerinin kıyafet, yemek, müzik gibi kültür ve adetlerinden örnekler sergileyecekler.

Yeni Şafak
15:58 - 10/05/2015 Pazar
Güncelleme: 13:00 - 10/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul'daki buluşmanın adresi Üsküdar Meydanı olarak belirlendi. Misafir öğrenciler Üsküdar Meydanındaki açılışa gelen İstanbullulara Malezya mutfağından Çekodok Pisang ikram edecekler. Çekodok Pisang, muz, tarçın ve hamurdan oluşan bir kızartma çeşidi. Her ildeki açılışta törene katılanlara farklı yöresel ikramlar yapılacak. Üsküdar Meydanında Saat 11.00'de başlayacak etkinliklerin açılışını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ile

Yunus Emre Enstitüsü

Başkanı Prof. Dr.

Hayati Develi gerçekleştirecek.


KURTULMUŞ TRABZON'DA, AYŞENUR İSLAM SAKARYA'DA AÇILIŞ YAPACAK


Uluslararası Öğrenci Buluşmasına siyasetçilerin ilgisi büyük oldu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Trabzon Meydanında Saat 11.00'de başlayacak etkinliklere katılarak buluşmanın başlangıcını yapacak. Aile ve Sosyal Politikalar BakanıAyşenur İslam ise Saat 14.00'de Sakarya meydanında Uluslararası Öğrenci Buluşmasının başlatacak.



Açılışlara katılacak diğer bakanlar ise şunlar: Milli Savunma Bakanıİsmet Yılmaz (Sivas), Gençlik ve spor bakanı Akif

Çağatay Kılıç (Konya)

.



160 ülkeden 80 bine yakın uluslararası öğrenciyi buluşturan programın finali 16 Mayıs'ta Sinan Erdem Spor Salonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.




DÜNYADA 5 MİLYON ULUSLARARASI ÖĞRENCİ VAR


Uluslararası öğrencilerin ülke tercihinde hızla yükselen Türkiye 2010 yılında sadece 17 bin misafir öğrenciye ev sahipliği yaparken bu sayı 2015 yılında 80 bini aştı. Şu anda ülkemizde 160 ayrı ülkeden gelen öğrenciler eğitim görüyor. Önümüzdeki 5 yılın sonunda ülkemizdeki misafir öğrenci sayısının 200 bine ulaşması bekleniyor. Dünyadaki 6 milyona yaklaşan uluslararası öğrencinin yaklaşık 800 binden fazlası ABD'de bulunuyor.



#öğrenci
#istanbul
#dünya
#8. Uluslararası Öğrenci Buluşması
9 yıl önce