|

Öğrencinin mönüsü diyetisyene emanet

Fazlı Şahan
00:00 - 22/01/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:45 - 21/01/2011 Cuma
Yeni Şafak
Öğrencinin mönüsü diyetisyene emanet
Öğrencinin mönüsü diyetisyene emanet

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci pansiyonlarına ayar getirdi. Bakanlık, on binlerce öğrencinin barındığı pansiyonları ev ortamını aratmayacak şekilde düzenlemek ve kalitenin artırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüklerine talimat verdi.

Buna göre; yemeklerin mümkün olduğunca pansiyonlarda pişirilmesine ve hazırlanmasına özen gösterilecek. Zorunlu nedenlerle yemeklerin hizmet alımı yoluyla temin edilmesi durumunda yemeklerin ihale şartnamesinde belirtilen esaslara göre verilip verilmediği yönetici ve öğretmenler tarafından hassasiyetle takip edilecek. Kiler, mutfak, yemekhane ve bulaşıkhane gibi ortak mekanlar daima temiz halde bulundurulacak ve her türlü pis kokudan arındırılacak. Nevresim, çarşaf, yastık kılıfları sıklıkla yıkanarak değiştirilecek.

AĞIZ TADI İÇİN BİR TEMSİLCİ

Pansiyonlarda kaloriferler düzenli olarak yakılacak, oda sıcaklığı korunacak ve öğrencilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmelerine meydan verilmeyecek. Öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmeleri için günlük mönü hazırlanacak. Yemek listelerinin hazırlanmasında bir diyetisyen ile öğrenci temsilcisi de bulunacak. Pansiyonlara geç gelmeyi alışkanlık haline getiren, gelmeyen, arkadaşlarının huzurunu bozanlar rehberlik yoluyla ikna edilecek ve bu tutumunu değiştirmeyen öğrencilerin velisiyle irtibata geçilecek.



13 yıl önce