|

ÖNDER, İmam Hatiplerin hedeflenmesine karşı çıktı

Seçime sayılı günler kala partilerin seçim çalışmaları sürüyor. Muhalefet partilerinin vaat ettikleri eğitim sistemlerinin İmam Hatip okullarını 28 Şubat sürecine götüreceği yorumları gündemde yer alırken İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Korkut konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yeni Şafak
18:23 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 19:02 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

7 Haziran seçimleri yaklaşırken partilerin seçim çalışmaları da hız kazandı. Düzenlenen mitinglerde vatandaşlara vaatlerini sıralayan partilerden bazıları 4+4+4 eğitim sistemini eleştirirken bu sistemin yerine başka alternatifler getireceklerini ilan etti. Yürürlükte olan sisteme karşı çıkan muhalefet partilerinin alternatif olarak sundukları seçenekler ise İmam Hatip okullarını tehdit ediyor. Yazılı bir açıklama yayınlayan ÖNDER Genel Başkanı Dr Hüseyin Korkut, Türkiye'nin yeniden 28 Şubat karanlığına sürüklenmesine izin vermeyeceklerini belirtti.



28 Şubat kurguları

Seçim yaklaştıkça daha da belirginleşen siyasal söylemleri takip ettiklerini ve bazı partilerin seçim bildirgelerinde din derslerinin rafa kaldırılması, Diyanet İşleri Başkanlığının laik düzende yeniden yapılandırılması, 1+4+8 gibi bir formüllerle İmam Hatiplerin özellikle de orta kısmının tekrar kapatılması gibi niyetlerin yer aldığını söyleyen Korkut, bu kurguların 28 Şubat dönemine ait kurgular olduğunu hatırlattı. O dönemde on binlerce Anadolu gencinin sahip olduğu değerler nedeniyle eğitimden mahrum bırakıldığına değinen Hüseyin Korkut, "Partilerin programında bulunan ''İmam Hatip eğitimi, din görevlisi sayısına duyulan ihtiyaç çerçevesinde düzenlenecektir'' maddesi, okullarımızla ilgili niyeti açıkça ortaya koymaktadır" sözleriyle tepkisini dile getirdi.



"Yapılmak istenen darbeye dönüş"

"Öyle görünüyor ki, bazı siyasi oluşumlar 28 Şubat'ın bütün engellemelerini yeniden bu coğrafyaya yaşatma gayretinde. Bu düzenlemeler darbe dönemlerine yeniden dönüş anlamına gelmektedir" diyen Korkut, 4+4+4 sisteminin sürecin normalleşmesine katkı sağladığını, eğitim sisteminde olumlu gelişmelere sebep olduğunu ve ÖNDER'in de önerdiği ve takip ettiği bir uygulama olduğunun altını çizdi.



"İmam Hatipler bu milletin göz bebeğidir"

"Dünyanın hiçbir yerinde kesintisiz zorunlu eğitim yok" diyen ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut, mevcut sistemin sadece İmam Hatiplerin orta kısımlarının açık olması anlamına gelmediğini dile getirdi. Bu sistemin eğitim kalitesini artırarak, mesleki eğitim ve yabancı dil eğitimine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Korkut, ÖNDER ve ona bağlı 400'ün üzerindeki İmam Hatip Derneğinin söylemlerin satır aralarına gizlenen formüllerin Türkiye'yi yeniden 28 Şubat'ın karanlık uygulamalarına döndürmek istediğini düşündüğünü dile getirdi. Korkut, milletin göz bebeği olan İmam Hatip okullarını direkt ya da dolaylı taktiklerle kapatma girişimlerinin, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da amaçlarına ulaşamayacaklarını sözlerine ekledi.


#ÖNDER
#HÜSEYİN KORKUT
#4+4+4
#SEÇİM
9 yıl önce