|

Osmanlıca'ya giderek ilgi artıyor

Son dönemde yaşanan Osmanlıca tartışmaları artarken, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 800 yıl kullanılan dile olan ilgi de yükseliyor. Öyle ki, belediyeler bu talebi karşılamak için kurslar açıyor.

Yeni Şafak
09:00 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 12:37 - 9/12/2014 Salı
IHA
Okullarda verilmesi planlanan
Osmanlıca
dersleri tartışma konusu olurken, halkında bu dile ilgisi arttı. İzmir Torbalı’da bu ilgiyi karşılamak için
Osmanlıca
kursu açılacak. Kurs için, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’yle bir anlaşma yapıldığını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Toplumların hafızası yazılı tarihleriyle, dillerinin korunmasıyla mümkündür. Osmanlıca’ya ara verilen dönemde bizim tarihimizle yazılı bağlarımız, istenilen düzeyde olmadı” dedi.


Kursun amacının biraz da atalarımızdan özür dilemek anlamını içerdiğini anlatan Görmez, “Alanında uzman eğitmenlerimiz, Osmanlıca’yı öğretecekler. Başarılı olanlara sertifika verilecek. Sınıflarımız 16 kişilik olacak. Milli Eğitim Bakanlığımızın anlaşmalı olduğu vakıflardan gönüllü eğitmenler tayin edildi. Bunun için kursiyerlerden bir ücret alınmayacak. Kursiyerler bir dizi sosyal kültürel etkinlik programlarından da yararlanabilecekler” diye konuştu.


Konuyla ilgili Torbalı Belediyesi tarafından ilçede çeşitli duyurular yapılırken, başvurular Belediye Kültür Merkezi’nde kabul ediliyor.




 
#osmanlıca
#torbalı belediyesi
#osmanlı imparatorluğu
9 yıl önce