|

ÖSYM'nin ismi değişti

Kopya çekildiği iddiaları ile gündeme gelen ÖSYM'nin yapısı değişiyor. ÖSYM ile ilgili yapılan değişikliğin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyleyen Çiçek, “Harfleri aynı olmakla beraber muhtevası değişiyor' dedi.

00:00 - 21/12/2010 mardi
Güncelleme: 02:29 - 21/12/2010 mardi
Yeni Şafak
ÖSYM'nin ismi değişti
ÖSYM'nin ismi değişti

Hükumet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ÖSYM'nin yeni adının Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak değiştirildiğini söyledi. Bakanlar Kurulu sonrası Başbakanlık Merkez Bina'da açıklama yapan Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin harfleri aynı kalırken yapısının ve isminin değiştirilmesi konusunda kanun tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını ifade etti. Kuruma yeniden güvenin kazandırılması gerektiğini söyleyen Çiçek, teknik ve idari olarak alınması gereken bütün önlemlerin alınacağını belirtti.

GÜVEN KAZANDIRILACAK

Toplumum her kesimini ilgilendiren önemli bir görevin bu kuruluş tarafından icra edildiğine dikkat çekene Çiçek, “Son yaşanan üzücü olaylar toplumu derinden etkilemiş ve büyük ölçüde bu kurumun saygınlığına itibarına güvenirliliğine gölge düşürmüştür. O nedenle en başta teşkilat yapısı olmak üzere, personel rejimi, bütçesi dahil yeni baştan ele alınmasını gerektirmiştir. Onun için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var” dedi. Çiçek, ÖSYM'nin harfleri aynı kalmak suretiyle yapısının değiştirileceğine de dikkat çekerek,

ÖSYM'nin yeni açılımını şu şekilde açıkladı: “Harfleri aynı olmakla beraber muhtevası değişiyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak değiştirilmektedir. Yeni bir yapı oluşturuluyor ve vatandaşa güven verecek tamamıyla objektif bilimsel ve teknolojideki en son imkanları da devreye sokmak suretiyle bu konuda bir düzenlemeye ihtiyaç var. Onunla ilgili kanun tasarısı bugün imzaya açılmıştır. ”

İKİ DİL GÖRÜŞÜLMEDİ

Bakan Çiçek, BDP'nin ortaya attığı 'iki dil tartışmasına ilişkin, sorumluluk sahibi olanların buna uygun davranması gerektiğini belirtti. Başbakanın ve Cumhurbaşkanının bu konuda defalarca açıklama yaptığını kaydeden Çiçek, “Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az” dedi. Bakan Çiçek ,konun Bakanlar Kurulun'da görüşülmediğini belirtti. Askeri ceza mevzuatıyla ilgili düzenleme yapıldığını dile getiren Çiçek, bunun Yüksek Askeri Şura ile ilgili olmadığını Anayasa değişikliği çerçevesinde olduğunu dile getirdi. HABER MERKEZİ / ANKARA


il y a 13 ans