|

ÖSYM'ye paralel saldırı

YGS sonuçlarını 4 günde açıklayan ÖSYM, sosyal medya üzerinden paralel hesapların hedefi oldu. Soru kitapçıklarının önceden sızdırıldığı iddialarını bir bir çürüten ÖSYM hakkında olumsuz algı oluşturmak için harekete geçen paralel hesaplar, adayların taleplerini iletmesine de engel oluyor.

Yeni Şafak
22:52 - 19/03/2015 Thursday
Güncelleme: 21:05 - 19/03/2015 Thursday
Yeni Şafak

YGS sorularının önceden sızdırıldığı iddialarını süratle çürüten ÖSYM, paralellerin damarına bastı. 4 günde sınav sonuçlarını açıklayarak rekora imza atan kurum, sosyal medya üzerinden paralel yapıya mensup kişiler tarafından kullanılan hesapların hedefi oldu. Soru kitapçıklarının önceden sızdırıldığı yönündeki asılsız iddiaları sosyal linçe dönüştüren paraleller, kurumun resmi Twitter hesabına saatte binlerce tvit yollayarak hesabı kitledi. Sınavla ilgili bilgi almak isteyen adaylara da engel olan paralellerin algı operasyonu yetkililer tarafından el konmayı bekliyor.



DAKİKADA 200 MANİPÜLATİF TWEET


ÖSYM'nin resmi Twitter hesabına erişimi aksatan tweetlerin hükümeti hedef alır nitelikte olması da dikkat çekici. Dakikada 200 manipülatif tweetin atıldığı ÖSYM Başkanlığına ait hesap, kilitlendiği için sınava ilişkin bilgi almak isteyen öğrencilere de cevap veremiyor.


#ÖSYM
#paralel
#tweet
#YGS
9 years ago