|

Özürlüler için ilk kez özel memur sınavı

Aa
00:00 - 29/04/2012 Pazar
Güncelleme: 03:00 - 29/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Özürlüler için ilk kez özel memur sınavı
Özürlüler için ilk kez özel memur sınavı

Bu sene ilk kez düzenlenecek Özürlü Memur Seçme Sınavı(ÖMSS), bugün yapılıyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2012-ÖMSS, 81 il merkezinde, toplam 968 binada, 12 bin 128 salonda, 41 bin 756 görevli ve 60 bin 375 adayın katılımı ile gerçekleştirilecek. Sınav, saat 10.00'da başlayacak.

Adayların sınava gelirken yanlarında 2012-ÖMSS sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekiyor. Bu belgeleri eksiksiz yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacak.

Adaylar, sınava giriş belgesinde yazılı yardımcı araçlarla sınava girebilecek. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzeri emniyet görevlileri tarafından elle veya dedektörle kontrol edilecek.

KURALLAR SIKI TUTULDU

Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, elektronik büyüteç, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz sınav binasına kesinlikle alınmayacak. Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyaları yanlarında getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından önem taşıyor.

Sınava girecek adayın yüzünün, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olması gerekiyor.

12 yıl önce