|

Sadece adı değişmedi

Adı 'Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi' olarak değiştirilen ÖSYM için hazırlanan yeni yönetmelikte sızmaların önlenmesi için soruların üst düzey öğretim görevlilerince hazırlanması yer alıyor. Her bir adaya farklı soruların sorulmasını sağlayacak elektronik ortam sınavlarının da önü açılıyor.

Fazlı Şahan
00:00 - 22/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:36 - 22/12/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Sadece adı değişmedi
Sadece adı değişmedi

“Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi”nin ismini “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi” olarak değiştiren Bakanlar Kurulu kararının ardından gözler, kurumun yapısındaki değişikliklere çevrildi.

KPSS'deki kopya iddialarıyla kamuoyunda büyük güven kaybı yaşayan ÖSYM'nin saygınlığını yeniden kazanması için çalışmalara hız verildi. ÖSYM, soruların şaibeye yol açmaması ve iptalleri önlemek için soru hazırlıklarında üst düzey öğretim görevlilerinin yer alması için çalışma yapacak. ÖSYM'nin yapısını değiştirmek için hazırlanan yasa tasarısına göre, kopyacılara caydırıcı süreli hapis cezaları getirilirken, kurum çalışanları için de adli soruşturmanın önü açılacak. Sınavların, her bir adaya farklı zamanlarda farklı soru sorulmasını sağlayacak şekilde elektronik ortamda yapılabilmesinin de yolu açılıyor. Tasarıda, soruların hazırlanması ve soru bankasının şifrelenmesi, sınav sorularının elektronik veya kağıt ortamında güvenliğinin sağlanması yeni yönetmelikle düzenlenecek. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarı, Meclis onayı ile hayata geçirilecek.

13 yıl önce