|

Sare Davutoğlu: Tarifsiz acı yaşadım

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Kobani bahanesiyle yapılan sokak eylemlerinde yakılan okulların kendisini derinden yaraladığını belirterek "tarifsiz bir acı yaşadım" dedi. TOGEMDER'in okul öncesi eğitim için uygulanacak 'Temiz sınıf sağlıklı gelecek' projesinin sunumunda konuşan Davatuoğlu, bütün hayatını bu milletin çocuklarına harcayacağını da kaydetti.

Hamdi Koçoğlu / Yenisafak.com.tr
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:46 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Sare Davutoğlu: Tarifsiz acı yaşadım
Sare Davutoğlu: Tarifsiz acı yaşadım

Toplumsal Gelişim Eğitim ve Dayanışma Derneği ( TOGEMDER) ve Avrupa Eğitim Vakfı 'Temiz sınıf sağlıklı gelecek' sloganıyla okul öncesi eğitim verilen sınıflara yönelik olacak projeyi başlattı. Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan programda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu "Proje sayesinde çocuklar kişisel bakımları ile birlikte çevre temizliğine önem verecekler. Bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskleri ise azalacak" dedi.

'Tarifsiz bir acı yaşadım'

Okul öncesi eğitimde son 12 yılda tarihi adımlar atıldığın söyleyen Sare Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Kobani bahanesiyle yapılan sokak eylemlerinde yakılan okulların kendisini derinden yaraladığını kaydederek, "Okullarımıza molotof ile saldırdılar. Bunlar çok üzücü olaylar. İstanbul ve Siirt'te bazı okullar küle döndü. Tarifsiz bir acı yaşadım. Fakat bu üzücü olaylar milletimizin beraberliğini etkileyemedi" şeklinde konuştu. Gücü ve imkanları el verdiğince TOGEMDER'in projesini destekleyeceğinin altını çizen Davutoğlu, "Bütün hayatımı bu milletin çocuklarına harcayacağım" ifadelerini kullandı.

'Ciddi tedbirler alınacak'

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ise okul öncesi eğitim kurumlarında eksikliğini gördükleri hijyen sorununa odaklandıklarını ve okul öncesi okullarda eğitim gören çocukların hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Proje okullarda hijyenin sağlanmasına büyük katkı sağlayacak. Hastalıklar azalacak, ciddi tedbirler alınacak."

İstanbul'dan Siirt'e hijyen seferberliği

AB ve Türkiye'nin desteklediği, STK'lar arasında da diyaloğu geliştirecek olan proje, TOGEMDER, Avrupa Eğitim Vakfı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek. 9 ay sürecek olan proje ilk etapta İstanbul ve Siirt'teki anaokullarında uygulanacak. Proje İstanbul ve Siirt'te okul öncesi eğitim veren sınıflarda, fiziksel güvenlik ve hijyen koşullarını iyileştirerek çocukların daha sağlıklı ortamlarda etkili eğitim görmesini amaçlıyor.

Kapı kolları incelenecek

İstanbul ilçelerinden Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Sancaktepe, Avcılar, Arnavutköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Zeytinburnu ve Beyoğlu ilçelerinde belirlenecek ana okullarında bulunan, 'kapı kolları, oyuncaklar, masalar' gibi malzemelerden örnekler alınarak laboratuvarda incelenecek. Sonuçlar doğrultusunda öğrencilere, okul yönetimlerine eğitim verilecek. Verilecek eğitimler ile hastalıklara yakalanma riskinin yüzde 25, devamsızlığının ise yüzde 15 oranında azaltılması planlanıyor.

Öte yandan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ev sahipliği yaptıkları projeye desteklerinden dolayı programın sonunda Dr. Sare Davutoğlu'na plaket takdim etti.


10 yıl önce