|

Şehidin adının verildiği okulda Çanakkale töreni

Şehit Üsteğmen Tahsin Barutçu'nun adı verilen okulda yapılan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü töreni, duygusal anlara sahne oldu.

Yeni Şafak
09:12 - 19/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:28 - 19/03/2015 Perşembe
AA

Etimesgut Kaymakamlığı, Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü töreni düzenledi.



İsmini 16 Mart 2012'de Afganistan'da uçağının düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu'dan alan okulda düzenlenen törende konuşan okul müdürü Adnan Akçakoca, "Çanakkale Zaferiyle birlikte Şehitleri Anma Günü olarak kutladığımız bu anlamlı günde tarih boyunca vatanı, devleti, milleti ve vatanı için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnetle ve şükranla yad ediyoruz" dedi.



Şehitlerin kanlarıyla sulanan kutsal vatan topraklarının bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edileceğini belirten Akçakoca, "Bizlere bu zaferin gururunu armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun" ifadesini kullandı.



Etkinlik, okul öğrencilerinin şiir ve piyesleri, Etimesgut öğretmen korosunun Çanakkale konulu türküleri içeren konseriyle devam etti. Gösterileri izleyen veli ve davetliler, gözyaşlarına hakim olamadı.



Törende, şehit Barutçu'nun annesi Nesrin Barutçu'ya çiçek takdim edildi.

#18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi
#Etimesgut Kaymakamlığı
#tören
#Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu
9 yıl önce