|

Suriyeli çocuklar okula kavuştu

Suriye''den gelen çocukların eğitim hayatına devam edebilmesi amacıyla Suriye müfredatına uygun olarak Suriyeli Mülteci Öğrenciler Okulu Esenyurt'ta açıldı. Savaş mağduru Suriyeli öğrenciler okula kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Cihan
00:00 - 21/10/2013 Pazartesi
Güncelleme: 17:41 - 21/10/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Suriyeli çocuklar okula kavuştu
Suriyeli çocuklar okula kavuştu

Saadetdere Kültür Merkezi''nde eğitim verecek olan Suriyeli Mülteci Öğrenciler Okulu açılış törenine, Suriye Muhalifleri Geçici Başbakanı Ahmet Tümeh, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz ve çok sayıda Suriyeli aile katıldı. Ahmet Tümeh, Türkiye''de Suriyeli öğrencilere yapılan okulu muhteşem bir adım olarak değerlendirdi. Tümeh, ''Çok mutlu ve memnunuz, Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu yaşananlar Türkiye ve Suriye arasındaki güzel ilişkiyi gösteriyor. Umarın en yakın zamanda bu savaş biter. Bu çocukların eğitimine tekrardan dönebilmesi büyük bir mutluluk.'' dedi.

Başkan Kadıoğlu da çok büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, hayırlı olması dilediklerini iletti. Kadığlu, ''Allah size imtihan için birilerini gönderiyor. Siz de onlara yardım için kucak açıyorsunuz bundan daha güzel bir mutluluk olabilir mi? Biz Türkiyeli Müslümanlar olarak Medine''ye kadar gittik. Bizi orada nasıl karşılamışlarsa bizde bunları öyle karşılayacağız. Elimizden gelen her türlü şeyi bu kardeşlerimize gösterme zamanı bunlar bizim din kardeşimiz her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız.'' şeklinde konuştu.

Okulundaki bir öğretmen de şunları kaydetti: "Öncelikle Türkiye''ye çok teşekkür ederiz. Bize ev sahipliği yaptığı için çok mutluyuz. Burada verilen eğitim Suriye müfredatına uygun olacak. Öğrenciler Türkçe derste görecek bize yapılanlardan çok mutluyuz.''

Suriye''den bir buçuk yıl önce Türkiye''ye gelen Suriyeli öğrenci Fatma Della, uzun süreden sonra ilk defa okula gideceğini söyledi. Della, ''Türkiye''ye Humus''tan geldim. Bugün okula başladık. Çok mutluyuz. Bize Türkiye''de çok yardım ettiler. Suriye''yi çok özledim oraya geri dönmek istiyorum ama ne zaman döneceğimizi kimse bilmiyor.'' şeklinde konuştu.

Suriye''den iki ay önce geldiğini söyleyen bir başka öğrenci ise ''Şam''dan geldim burada yeni okula gelmeye başladım ve bizim için yapılan okulu çok beğendim. Türkiye''ye çok teşekkür ederim.'' ifadelerini kullandı.

Ahmet Tümeh, Necmi Kadıoğlu ve Halil Uyumaz, sınıflarda bulunan Suriyeli öğrencilerin yanına giderek sohbet etti. Daha sonra öğrencilere çanta ve kitap hediye edildi. Saadetdere Kültür Merkezi'nde eğitim verecek 13 derslikten oluşan ve 42 eğitimcinin görev alacağı okuldan toplam 620 öğrenci yararlanacak.


10 yıl önce
default-profile-img