|

TED: Başörtüyle münazara yapılamaz!

Çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katıldığı münazara yarışmasında çeyrek final müsabakaları TED'in başörtüsü yasağına takıldı. Münazara takımlarındaki üç başörtülü öğrenciyi salona almayan TED Ankara Koleji'nin Müdürü Aydın Ünal'ın 'Başlarını açarlarsa yarışabilirler' diyerek yarışmacı öğrencileri okula sokturmadığı ileri sürüldü.

TAHA GÜVENDİ / yenisafak.com.tr
00:00 - 10/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 15:51 - 10/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
TED: Başörtüyle münazara yapılamaz!
TED: Başörtüyle münazara yapılamaz!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi ODTÜ'nün bu yıl ikincisini düzenlediği münazara turnuvası, TED'in başörtüsü karşıtlığı yüzünden yarıda kaldı. Türkiye'deki farklı üniversitelerden 62 takımın katıldığı münazara turnuvasının çeyrek final müsabakaları TED Ankara Koleji'ndeki salonunda yapılacaktı.

Daha önceden duyurulan yarışma için tüm takımlar TED Ankara Koleji'ne gelirken Fatih Üniversite adına yarışan iki ayrı takımdaki üç başörtülü öğrenci okula alınmadı. Öğrencilere buranın ortaöğretim olduğu ve bu yüzden başörtülü olarak içeri giremeyecekleri iletildi.

"Başlarını açarlarsa yarışabilirler"

Yarışmayı organize eden ODTÜ öğrencisi Kadir Serdar Zengin bir önceki eleme turunu başka bir devlet lisesinde yaptıklarını ve bir sorun çıkmadığını ama TED'in başörtülü öğrencileri içeri almadığını söyledi. Yenisafak.com.tr'ye konuşan Zengin, 'TED'in salonunu kullanmak için görüştüğümüzde bize böyle bir yasakları olduğunu söylememişlerdi. Son dakikada yarışmacı olan üç arkadaşımızı okula sokmadılar. TED Ankara Koleji'nin müdürü Aydın Ünal bana, 'Bunu tartışmak bile yersiz. Burası lise ve başörtülü olarak giremezler. Başlarını açarlarsa yarışabilirler' diyerek net bir tavır ortaya koydu. Biz de bu durumu protesto ederek TED Ankara Koleji'ndeki çeyrek final karşılaşmalarını iptal ettik. ' diye konuştu.

Basına yansımasın

ODTÜ öğrencisi Kadir Serdar Zengin kendileri okuldan ayrıldıktan sonra TED Müdürü Aydın Ünal'ın aracılarla bu işin medyaya yansıtılmamasını istediğini de iddia etti.

TED'in başörtüsü yasağı yüzünden iptal edilen yarışmanın OTDÜ'nün Teknokent kampüsünde yapıldığı öğrenildi.

Twitter'da büyük tepki

Öte yandan TED'in yasakçı tavrı Twitter'da da gündem oldu. #TEDeyakismadi etiketi altında çok sayıda twit atıldı.

İşte o twitlerden bazıları:

Şayet TED Ankara koleji başörtülüleri münazaraya almamışsa, bu sadece #TEDeyakismadi değil, #BugününTürkiyesineyakışmadı

Metin Yıkar ?@myikar

Münazaraya katılacak başörtülü öğrenciye dahi tahammülü olmayan bir eğitim kurumu, orada eğitim gören öğrencilere yazık#TEDeyakismadi

Sernur ?@SernurY

Bir yanda münazarada finale kalan başörtülü öğrenciler salona alınmaz bir yanda herkesin başını zorla örttürecekler yaygarası#TEDeyakismadi

Twit-ül Havadis ?@Htckubra

ODTÜ münazara turnuvasında başörtülü öğrencileri okula almadı diye#TEDeyakismadi demek çok saçma, Ted Kolejine tam da bu yakışırdı.

Mehmed Esad Özdemir ?@mesadozdemir

Okulumuzun münazara takımında yer alan başörtülü öğrencinin münazara turnuvasına alınmadığını öğrendik. YUH! #TEDeyakismadi

Taha Güvendi ?@TahaGuvendi

11 yıl önce