|

TÜZDEV dev projelerle geliyor

Kısaca TÜZDEV diye tanınan Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı üçüncü olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Vakfın merkez binasında düzenlenen genel kurula TÜZDEV Genel Başkanı ve TEKDEN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, TÜZDEV Genel Müdürü Mehmet Yılmaz ile Vakıf Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet üyeleri katıldı.

Yeni Şafak
10:39 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:43 - 31/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

“Bir çocuk değişir, dünya değişir” temalı kısa film gösterimin ardından açılış konuşmasını Kemal Tekden yaptı. Başarılı hizmetleri dolayısıyla Mehmet Yılmaz ve ekibine teşekkür eden Tekden, hazırladıkları dev evrensel projeleri yakında başlatacaklarının müjdesini verdi. Artık Türk-İslam Dünyasına açılacaklarını, uluslar arası bir kongre gerçekleştireceklerini ve internet üzerinden uzaktan eğitim projesini başlatacaklarını belirten Tekden “TÜZDEV’i desteklerinizle daha da ileriye götüreceğiz” dedi.


Kemal Tekden, Türkiye’nin alanında ilk milli vakfı olmalarına rağmen devletten destek alamadıklarının altını çizerek “buna rağmen sadece kendi imkanlarımızla 8 yerde şube açtık, 11 ilde Kalkınma Ajansı destekli projeler yürüttük. Bine yakın çocuğumuza eğitim verdik. Uzmanlar ekibi oluşturduk. Bazı üniversitelerimiz ve belediyelerimizle ortak projeler gerçekleştirdik. İnşallah yeni dönemde şube sayımızı 25’e yükseltmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.


Genel Müdür Mehmet Yılmaz da geçmiş dönemi değerlendirdi ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Velileri bilgilendirme seminerleri yaptıklarını, “dahioyuncaklari.com” isimli bir web sitesini hayata geçirdiklerini, yakında bir programla TRT ekranlarında olacaklarını söyleyen Yılmaz “TÜZDEV cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Artık valilerimiz ve belediye başkanlarımız bizi arayarak birlikte projeler geliştirmek istiyorlar.” dedi.   

#tüzdev
#mehmet yılmaz
#trt
#diriliş
#eğitim
#üstün zekalı çocuklar
9 yıl önce