|

YÖK'ten üç aşamalı dumansız kampüs projesi

YÖK Başkanı Özcan, gençlerin sigara alışkanlığını bırakması için 'dumansız kampüs' projesi başlattıklarını söyledi. Özcan, dün üç aşamadan oluşan projenin etkinliği için davet ettiği öğrenci temsilcileriyle fikir alışverişinde bulundu

Fazlı Şahan
00:00 - 13/01/2011 Perşembe
Güncelleme: 23:55 - 12/01/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
YÖK'ten üç aşamalı dumansız kampüs projesi
YÖK'ten üç aşamalı dumansız kampüs projesi

YÖK öğrencilerle birlikte “Dumansız Kampüs Projesi”ni hayata geçirmek için çalışma başlattı. YÖK Başkanı Özcan, dün proje ile ilgili görüş alışverişi yapmak için öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi. Özcan görüşmenin detaylarını, facebook adresinde de yayınladı. “Dumansız Kampüs Projesi”ni üç aşamada hayata geçirecek olan YÖK, birinci aşamayı sigarayı bıraktırma, ikinci aşamayı sigara kullanmayanları sigaradan uzak tutma, üçüncü aşamayı ise sigara kullanmayan öğrencilerin sigara kullananları bıraktırması olarak belirledi. YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile de bu konuda görüşmeler yapıyor. Projenin 1 Mart 2011 tarihinde imzalanması bekleniyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarıyla bir araya gelecek. Özcan, Türkiye genelindeki tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin öğrenci konseyi başkanlarına YÖK'te yapılacak toplantı için davet gönderdi.

ÖĞRENCİLERLE DAVETİYE GÖNDERDİ

19 Ocak Çarşamba YÖK'te öğrenciler ile görüşecek olan Özcan, öğrencilere Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisine sunmuş olduğu 16 maddeyi aktaracak. Özcan, öğrenci temsilcileri dinleyip öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini not alıp yetkili organlara iletecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de geçen hafta Ankara'daki üniversitelerin öğrenci temsilcileriyle öğle yemeğinde biraraya gelmiş, ardından öğrenci temsilcilerinden dinlediği sorunları Özcan'a aktarmış ve bu sorunların çözülmesi için talimat vermişti.


13 yıl önce