|

Yükseköğretimde Türkiye rüyası

Yurtdışı eğitim için ABD'yi tercih eden Latin Amerikalı öğrencilerin rotası Türkiye'ye döndü. YTB’nin burslar sayesinde bine yakın öğrenci Türkiye'ye başvuru yaptı

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2015 Salı
Güncelleme: 23:25 - 18/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye'nin Latin Amerika açılımıyla kurulan işbirliklerinin derinleşmeye başlaması, eğitim alanında da kendini gösterdi. Halihazırda 154 ülkeden 14 bin 37 öğrenciye eğitim desteği sağlayan Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) 'Türkiye Bursları'na 2015 yılında Latin Amerika ve Karayip bölgelerinden bine yakın başvuru alındı. Bu rakam, Türkiye Bursları'na bölgeden yapılan başvuruların geçtiğimiz yılın toplam başvuru sayısına oranla yaklaşık yüzde 100 arttığını gösteriyor.



100 BİN BAŞVURU YAPILDI


atin Amerika ülkelerinde öğrencilerin eğitim için ABD'yi tercih ettiği yönündeki ezber bozulmaya başlarken, 'Amerikan Rüyası', 'Türkiye Rüyası'na dönüşmeye başladı. Beyin göçünü tersine çeviren Türkiye Bursları'na bölgeden 26 ülkeden başvuru geldi. Burs taleplerinde başı384 başvuruyla Kolombiya çekerken, onu 244 başvuruyla Haiti izliyor. Paraguay, Nikaragua, Bahamalar, Surinam, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Grenada, Jamaika, Panama, Peru ve Şili, Türkiye Bursları'na yüksek oranda talebin bulunduğu diğer ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye Bursları'na bu yıl toplamda 100 bine yakın başvuru yapıldı.


#Latin Amerika açılımı
#Türkiye Bursları
#yükseköğretim
9 yıl önce