|

Amerika'nın kararı Amerika'yı bağlar!

Bakan Çağlayan'dan çok sert çıkış...

Aa
00:00 - 6/12/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:32 - 6/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Amerika'nın kararı Amerika'yı bağlar!
Amerika'nın kararı Amerika'yı bağlar!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İran'a yapılan altın ihracatına ABD'nin yaklaşımı ile ilgili, 'Amerikan ambargosundan falan bahsediliyor. Amerika'nın kararı Amerika'yı bağlar. Ben Amerika'nın üyesi değilim, ben Avrupa Birliği'nin üyesi değilim. Avrupa'nın kararı da Avrupa'yı bağlar' dedi.

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin ihracatından rahatsız olan çevrelerin olduğunu belirterek, Türkiye ekonomisinin büyümesine karşılık eleştirecek bir şey bulamayanların ihracatın İran'a yapılıyor olmasına takıldığını dile getirdi. 

Türkiye'nin yıllarca petrol ve doğalgaz nedeniyle dış ticaret açığı verdiğine dikkati çeken Çağlayan, şöyle konuştu:

'Salatalığı, domatesi, patlıcanı sattığım zaman ihracat mı? Otomobil sattığım zaman ihracat mı? Altını sattığım zaman niye ihracat değil, çünkü birilerini rahatsız ediyor. Çünkü, birilerinin Türkiye'nin ekonomik başarısının altında başka şeyler arama ve bu başarıyı gölgeleme arayışları var ama hepsinin hevesi kursağında kalıyor ve hepsi avuçlarını yalıyor. Biz 6,5 milyar dolar ithalat yapmıştık, ihracatımız sadece 1,5 milyar dolardı, rakamları yuvarlatıyorum. 4 milyar dolar ithalatımız olduğu zaman ithalat saydık da niye şimdi ihracat saymaktan gocunuyor bu insanlar?'

Yılın 9 aylık bölümünde Türkiye'nin toplam 10,7 milyar dolarlık altın ihracatı, 6,7 milyar dolarlık da altın ithalatı yaptığını bildiren Bakan Çağlayan, altın ihracatının tamamının sadece İran'a yapılmadığına dikkati çekti.


11 yıl önce