|

Bankacılık sektörü ufak tefek rüzgardan etkilenmez

Şuayip Alabay
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:09 - 19/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Bankacılık sektörü ufak tefek rüzgardan etkilenmez
Bankacılık sektörü ufak tefek rüzgardan etkilenmez

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) dün İstanbul''da düzenlediği basın toplantısıyla sektörünü değerlendirdi. Toplantıda; bütün dikkatler TBB Başkanı ve aynı zamanda Ziraat Bankası Genel Müdürü olan Hüseyin Aydın''ın üzerindeydi. Ziraat Bankası''nın Fethullah Gülen Grubu''nun finans ayağı olarak bilinen Bank Asya ile ilgilendiği iddiaları üzerine gazeteciler toplantı boyunca Hüseyin Aydın''dan bu konuda bir açıklama almak istedi.

BANK ASYA SIKINTISINA ''UFAK TEFEK RÜZGAR'' BENZETMESİ

Basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine Aydın; Türkiye''deki bankacılık faaliyetlerinin çok güçlü olduğunun altını çizerek, ''Türk bankacılık sektörü 2001 krizinden sonra hem düzenlemeler sonrası hemde herkesin kamusal katkı aldığıu dönemlerde kamusal katkı almaksızın hayatta kalabilmesiyle hatırlanıyor. Türk bankacılık sektörü halen çok güçlü ve başarılıdır. Türk bankacılık sektörü ufak tefek rüzgarlardan esintilerden etkilenmeyecek kadar güçlüdür'' dedi. Aydın, bu konuyla ilgili olmadıklarını, bu nedenle geniş değerlendirme yapmak istemediğini belirterek Bank Asya''nın da üyesi olduğu Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB)''yi işaret etti.

Sorunlu krediler 50 milyar TL''yi aştı

Toplantıda bankacılık sektörünün ilk yarı finansal değerlendirmesini ve geleceğe dair beklentilerini değerlendiren TBB Başkanı Hüseyin Aydın; yüksek faiz konusuna göndermede bulundu ve ''Sektör 50 milyarlık sorunlu kredi üretti'' dedi. Aydın, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerin ilk yarıda işe yaradığını belirterek, ''Ekonomide bir dengelenme olduğunu görüyoruz. Doğal olarak bankacılık sektörü de kendisinden beklenenleri yerine getirdi'' dedi.


10 yıl önce