|

Başörtülü olarak işe başladılar

Kırşehir Memur-Sen üyeleri basın toplantısı düzenleyerek Pazartesi günü itibari ile sivil kıyafetlerle işlerine gitme kararı aldı. Manisa''da da okullarda sendika üyesi kadın öğretmenler başörtüsüyle, erkek öğretmenlerse kravat takmadan sınıflarda ders verdi.

İha
00:00 - 18/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 09:53 - 18/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Başörtülü olarak işe başladılar
Başörtülü olarak işe başladılar

Memur-Sen Kırşehir temsilcisi Ali Rıza Aka, 'Milet gereğini yapmış, beklenen irade ortaya konulmuştur' dedi.

Aka yaptığı açıklamada, 'Eğitim kurumları ve iş yerlerine serbest kıyafetle gideceğiz. Verdiğimiz imzaya sahip çıkarak işlerimize serbest kıyafetlerle gideceğiz. Kamuda başörtüsü yasağı dahil kamu görevlilerinin saçı, bıyığı, ense tıraşı, kazağının yakası, ayakkabı topuk boyu yönetmeliği ile ilgilenen darbe ürünü yönetmeliğin acilen kaldırılmasını istiyoruz.

Temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan yönetmeliğin acilen kaldırılmasını istiyoruz. Kılık ve kıyafet özgürlüğü talebi ile yürüttüğümüz özgürlük için 10 milyon imza kampanyasında topladığımız 12 milyon 300 bin imzayı 8 Mart Dünya Kadınlar gününde hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim etmiş ve gereğinin yapılmasını istemiş bulunuyoruz. Anayasal açıdan hiçbir meşruiyeti olmayan 1982'den buyana binlerce insanın mağduriyetine neden olan kanunun değişiminde kararlı olduğumuzu söylüyoruz.

Kampanyamıza Kamu-Sen ve Kesk kurumsal olarak olmasa bile binlerce üyesi ile destek vermiş ve halkın iradesine ortak olmuşlardır. Hayatları zindan edilen ve gelecekleri karartılanlar için millet gereğini yapmış. Sıra talepleri dikkate almak için hükümetin iradeyi ortaya koymasındadır' şeklinde konuştu.


11 yıl önce