|

Biz bu ekiple Türkiye'yi uçururuz evelallah

00:00 - 9/07/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:30 - 9/07/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Biz bu ekiple Türkiye'yi uçururuz evelallah
Biz bu ekiple Türkiye'yi uçururuz evelallah

Ulaştırma Bakanlığı olarak iyi bir ekip oluşturduklarını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Bu ekiple Türkiye'yi uçururuz evelallah” diye konuştu. 61. Hükümet'te Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilen Yıldırım için bakanlık bürokratları ve çalışanlar karşılama töreni düzenledi. Törende, “Biz güzel bir ekibiz” dediği Ulaştırma Bakanlığının 9 yılda çok önemli işlere imza attığını ifade eden Yıldırım, “Bu ekiple Türkiye'yi uçururuz evelallah” diye konuştu.

YÜKSEK HIZLI TRENE ÖNCELİK

Demiryollarında Yüksek Hızlı Tren (YHT) projelerinin hayata geçirileceğini, havacılıktaki büyümenin sürdürüleceğini bildiren Yıldırım, ilk etapta lisanslı, daha sonra ise yerli bir uçak imal edileceğini söyledi. Filyos'ta büyük bir liman yapılacağını, 17 bin olan yat bağlama kapasitesinin 50 bine çıkarılmasını hedeflediklerini anlatan Yıldırım, iletişim alanında 9 yılda kat edilen mesafenin çok daha ileriye taşınacağını dile getirdi. Yıldırım, İstanbul ile İzmit arasında Muallimköy'de bir bilişim vadisi oluşturacaklarını, 2023 yılına kadar her eve 1 gigabite internet hızı götürüleceğini belirtti.

HER ALANDA İSTİKRAR VAR

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yıldırım, bir gazetecinin “Kabinede rekor kıran bakanlardan birisiniz, işin sırrı ne?” şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti: “Süre olarak kastediyorsanız doğrudur. 58, 59, 60 ve nihayet 61. hükümette Ulaştırma Bakanı olarak görev yapıyorum. Bu da istikrarı gösteriyor. Ülkede istikrar, bakanlıkta istikrar. İstikrar olunca kalıcı hizmetler de daha fazla oluyor.”



13 yıl önce