|

Cadbury'den Gebze'ye 'şeker gibi' tesis müjdesi

Cadbury Kent Genel Müdürü Ahjaz Khan, Kocaeli'ne açacakları tesisin Cadbury'nin dünyadaki üçüncü büyük tesisi olacağını söyledi

Kocaeli
00:00 - 18/09/2008 الخميس
Güncelleme: 22:58 - 17/09/2008 الأربعاء
Yeni Şafak
Cadbury'den Gebze'ye 'şeker gibi' tesis müjdesi
Cadbury'den Gebze'ye 'şeker gibi' tesis müjdesi

Kent Gıda ile dünyanın önde gelen içecek ve şekerleme şirketi Cadbury Schwpeppes ortaklığıyla kurulan Cadbury Kent'in Genel Müdürü Ahjaz Khan, Gebze'deki üretim tesisinin önümüzdeki yıllarda Cadbury'nin dünyadaki üçüncü büyük tesisi haline geleceğini söyledi. Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde toplantı düzenleyen Khan, dünya genelinde 60 ülkede şekerleme, sakız ve çikolata üretimi yaptıklarını belirterek, "200 yıllık geçmişe sahip firmamızın en büyük vizyonu sektörde en iyi olmaktır. Şekerleme pazarında global payımız yüzde 9,9, yıllık ciromuz ise 10 milyar dolar” şeklinde konuştu.

1 MİLYAR DOLAR HEDEFİ

Kent Gıda'nın 2002'ye kadar orta ölçekli bir firma olduğunu belirten Khan, “2002'de Tahincioğlu ailesi ile Cadbury birleşince büyük bir gelişme yaşandı. Her geçen gün büyüme sürüyor. 2012'de ciro hedefimiz 1 milyar dolar. Birkaç yıl önce bunu söylediğimde deli olduğumu düşünüyorlardı. Ama bu rakamlara ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Kocaeli'ndeki tesisimiz Cadbury'nin dünyadaki üçüncü büyük tesisi olacak" dedi.



٪d سنوات قبل