|

Dondurmanın da 40 yıl hatrı olacak

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, ilk kez Türk kahveli dondurma üzerine çalışma yaptıklarını ve güzel sonuçlar aldıklarını belirterek, "Türkiye'de kahveli dondurma üzerine daha önce yapılan bir çalışma yok. İlk çalışmayı biz gerçekleştirdik. Türk kahvesinin kırk yıl hatrı olur derler, bu çalışmamız sayesinde dondurmanın da hatrı olacak" dedi.

Sabah
00:00 - 18/09/2013 Çarşamba
Güncelleme: 17:08 - 18/09/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Dondurmanın da 40 yıl hatrı olacak
Dondurmanın da 40 yıl hatrı olacak
Özdemir

, aroması olan her bileşiğin dondurmaya katılabileceğini belirterek, bu düşünceden hareketle halk tarafından sevilen aromaların dondurmaya katılması için çalışma yaptıklarını söyledi.Halkın severek tükettiği Türk kahvesini de dondurmaya katmak için bilimsel bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Özdemir, "Türk kahvesi çok sevilen bir ürün. Genellikle dondurma sevilerek tüketilen bir ürün. Aslında Türkiye'de dondurma sanki çocuklara yönelik bir gıda gibi görünüyor. Normalde dondurma 7'den 77'ye kadar herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilecek bir ürün" diye konuştu.

Dondurmanın
, Avrupa Birliği ülkelerinde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde çok geniş tüketim yelpazesi olduğuna dikkati çeken Özdemir, "Bizde ise genellikle çocuklar ve gençler tarafından tüketiliyor. Yaşlıların az tükettiği bir ürün. Biz de bunu düşünerek, kahveyi seven bir toplum var. Bir de dondurmayı sevmesi gereken bir toplum var. Bu ikisini bir araya getirmek için Türk kahvesini dondurmaya adapte etmeye çalıştık. Tabii biz sadece Türk kahvesi kattık. Kahveyi katarken de normal pişirdik belli bir düzeyde, ondan sonra dondurmanın bileşimine kattık. Bir de yarı oranda kahve yarı oranda kakoa ile karıştırarak kattık ve analizlerini yaptık. Kakao ve Türk kahvesiyle yapılan dondurma çok beğenilen bir ürün oldu''dedi.

11 yıl önce