|

Elektrik ve gaz kesintisi yok

Planlı bir elektrik kesintisinin gündemde olmadığını açıklayan Bakan Yıldız, kış şartları nedeniyle doğalgaz tüketiminin arz miktarının üzerine çıktığını ancak tedbirlerle bu durumun vatandaşa yansıtılmadığını söyledi.

.
00:00 - 14/12/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:03 - 13/12/2013 Cuma
Yeni Şafak
Elektrik ve gaz kesintisi yok
Elektrik ve gaz kesintisi yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güneydoğu Anadolu Bölgesi''nde planlı programlı bir elektrik kesintisinin olmadığını söyledi.

Bakan Yıldız, Meclis''te gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, ''O bölgede planlı programlı bir kesintimiz yok bizim. Bir saatlik bakım onarım ise odur'' diye konuştu.

Bakanı Yıldız, TBMM Genel Kurulu''nda bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada ise sadece ülkemizde değil, bütün Avrupa yoğun ve sert bir kış mevsimi yaşandığını hatırlattı.

DOĞALGAZDA REKOR TÜKETİM

Doğalgazın yurt dışından tedarikinde bir sıkıntı yaşanmadığını vurgulayan Yıldız, ancak buna rağmen sert kış doğalgaza olan talebin arzdan daha fazla olduğunu kaydetti. Yıldız, ''Bakanlık olarak, bizden kaynaklanmayan bu durumu milletimize ve hane halkına yansıtmamak amacıyla hassas bir şekilde çalışıyor ve tedbirlerimizi alıyoruz. Günlük yaklaşık 200 milyon metreküplere çıkan rekor seviyedeki doğalgaz tüketimini sorunsuz karşılamış bulunuyoruz. Bugün itibarıyla vatandaşlarımıza doğalgaz ulaştırılmasında bir sıkıntı yoktur'' ifadelerini kullandı. Yıldız, BOTAŞ Erzincan istasyonunun dün itibariyle faaliyete başladığını da sözlerine ekledi.q ANKARA


10 yıl önce