|

En fakir 49 ülke için umut yeşil teknoloji

Dünyanın en az gelişmiş 49 ülkesi için TÜBİTAK'ın öncülüğünde biraraya gelen bilim ve teknoloji kuruluşları, bu ülkelere çıkış yolu olarak, yeşil teknolojiyi gösterdi

00:00 - 8/02/2011 Salı
Güncelleme: 00:04 - 8/02/2011 Salı
Yeni Şafak
En fakir 49 ülke için umut  yeşil teknoloji
En fakir 49 ülke için umut yeşil teknoloji

TÜBİTAK ve UNIDO işbirliği; TİKA, İslam Kalkınma Bankası ve Türkiye Araştırma ve İş Dünyası Kuruluşları'nın (TURBO) desteğiyle düzenlenen En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Bilim, Teknoloji ve Yenilik Konferansı'nda, 49 En Az Gelişmiş Ülkenin bilim, teknoloji, yenilik politikaları ve bu alanlardaki kalkınma modelleri masaya yatırıldı.

MAYISTA TOPLANIYORLAR

Mayıs 2011 tarihinde yapılacak 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'na da ışık tutacak konferansta konuşan Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın, geçtiğimiz 10 yıllara baktığımızda küresel anlamda her ülkenin teknoloji ve yenilikçilik alanlarında yeni yükümlülüklerinin oluştuğuna dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Gelişmekte Olan Kara Ülkeleri ve Gelişmekte olan Küçük Ada Ülkeleri Yüksek Temsilciliği Direktörü Amb. Ms. Lakshimi PURI ise,“Yeşil büyüme, bu ülkelerin kalkınma süreçlerinde önemli bir fırsat olabilir. Teknoloji transferlerinde yeşile geçmek önemlidir” dedi.

13 yıl önce