|

EPDK'dan yeni lisans kararları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasaları için yeni lisans başvurularını karara bağladı.

Aa
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 11:09 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
EPDK'dan yeni lisans kararları
EPDK'dan yeni lisans kararları

Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul kararlarına göre, geçen ay elektrik piyasasında faaliyet gösteren 5 firmaya üretim ve tedarik lisansı verildi. Lisans alan yerler arasında Çanakçı Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali, Bandırma 2 Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, Saray Rüzgar Enerji Santrali bulunuyor.

Öte yandan, elektrik piyasasına ait 12 üretim ve otoprodüktör lisansı ise iptal edildi.

Doğalgaz piyasasında Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğalgaz Dağıtım AŞ'ye dağıtıcı lisansı verilirken, Kor Doğalgaz Toptan Satış Ticaret ve Sanayi AŞ'nin toptan satış lisansı sona erdirildi.

LPG piyasasında, yürütmeyi durdurma kararlarına istinaden Has-Gaz LPG Dağıtım ve Metal Sanayi Ticaret AŞ'nin dağıtım, Aygaz AŞ, Ergaz Sanayi ve Ticaret AŞ ve İpragaz AŞ'nin depolama lisanslarına yeniden geçerlilik kazandırıldı. Bu faaliyet ve tesisler için geçen yılın sonunda ve bu yılın başında verilen lisanslar ise iptal edildi.

Petrol piyasasında ise 3 firmaya madeni yağ ve depolama lisansı verilirken, 4 firmanın madeni yağ lisansları ise sona erdirildi.

10 yıl önce