|

Erzincan'da ''Süt Üretim Tesisi'nin'' temeli atıldı

Erzincan'da, 2 milyon 400 bin TL''ye mal olacak olan Mutaş 120 Baş Organik Süt Üretim Tesisi'nin temeli atıldı.

Cihan
00:00 - 18/09/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:15 - 18/09/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Erzincan'da ''Süt Üretim Tesisi'nin'' temeli atıld
Erzincan'da ''Süt Üretim Tesisi'nin'' temeli atıld
Vali Abdurrahman Akdemir,

"Nüfusunun yüzde 40''ı köylerde yaşayan ve temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan bir şehir düşünün, eğer siz tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlara destek olmaz, önünü açmazsanız, bu işin kültürünü buradaki insanlara öğretmez, bu iş için gayret sarf etmez, kafa yormazsanız, biz ileriki yıllarda Erzincan olarak göç vermeye devam edeceğiz. Çünkü artık hiç kimse 50 yıl önce uğraştığı gibi tarımla uğraşmak istemiyor." dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu
Erzincan İl Koordinatörlüğü hibe faydalanıcılarından Mutaş 120 Baş Organik Süt Üretim Tesisi'nin temeli atıldı. Erzincan Aydoğdu köyünde düzenlenen temel atma törenine; Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Saim Sezer, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzincan İl Koordinatörü Metin Bektaş, işletme sahipleri, davetliler ve köylüler katıldı.
Düzenlenen temel atma töreninde
konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzincan İl Koordinatörü Metin Bektaş; köylü, vatandaş, kurum, devlet işbirliğinin Vali Abdurrahman Akdemir ile bir kez daha burada görmüş olduklarını ifade etti. Bektaş, "Erzincan Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü 2012 yılında kuruldu. Biz binamızı ve ofislerimizi ayarlamamızdan sonra Erzincan''a Avrupa Birliği hibelerini aktarabilmemiz için önümüzde iki büyük viraj vardı. Bunlardan bir tanesi hiç yoktan olmayan bir kurumu yapısal yolu ile oluşturmaktı. Bunun daha ötesinde daha zorlu bir viraj vardı ki bu da Avrupa Birliği'nden Erzincan''a hibe aktarabilmemiz için hem yetki devri almamız gerekiyordu hem de akreditasyon almamız gerekiyordu. Biz alışılagelmiş mevcut 657 anlayışının ötesinde, uzmanlarımızla birlikte bu süreçte ofislerimizde çalışarak Erzincan''a hizmet için çalıştık.'' diye ifade etti.

11 yıl önce