|

İki ülke arasında 300 milyonluk imza

TUSKON''un düzenlediği Türkiye – Pakistan İş Forumu''nda, iki ülke arasında 300 milyon dolarlık iş anlaşması imzalandı.

Sabah
00:00 - 18/09/2013 Çarşamba
Güncelleme: 17:20 - 18/09/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İki ülke arasında 300 milyonluk imza
İki ülke arasında 300 milyonluk imza
Türkiye

İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), küresel ekonomide 'parlayan yıldız' olarak nitelendirilen ülkelerin önemli isimlerini Türk iş dünyasıyla buluşturmaya devam ediyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı Türkiye – Pakistan Ticaret ve Yatırım Forumu bugün İstanbul Four Seaons Otel'de düzenlendi. İş forumunda, Türkiye ile Pakistan arasında 300 milyon dolarlık iş anlaşması imzalandı.

Pakistan Başbakanı Şerif: 500 bin yeni konut yapacağız, Türk firmaları bekliyoruz

Türkiye – Pakistan İş Forumu'nda katılımcılara bir konuşma yapan Pakistan Başbakanı Nawaz Şerif, ülkesindeki siyasi ve ekonomik gelişmelere dikkat çekerek Türk yatırımcıları Pakistan'a davet etti. Pakistan Başbakanı Şerif," Türkiye – Pakistan köklü ilişkilere sahiptir. Pakistan için yarınlar daha iyi olacak. Benim hükümetimin ajandası Pakistan halkının refahıdır. Ekonomiyi geliştirmek ve enerji güvenliğini sağlamak, işsizliği azaltmak öncelikli hedeflerimizdir. Önümüzdeki dönemde 500 bin yeni konut yapmayı düşünüyoruz. Türkiye'nin TOKİ modeli bizim vizyonumuzu tamamlıyor. Ben Türk yatırımcıları Pakistan'da yeni konutlar yapmaya davet etmek istiyorum. İnşaat ve alt yapı sektörü de başka önemli bir ajandamız. Yine bununla ilgili Türk iş adamlarına buradan çağrıda bulabilirim. Gelin, Pakistan'da iş ortağımız olun" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
ise, Pakistan'daki ekonomik gelişmelere dikkat çekerek,"Pakistan'ın zenginleşmesinden biz mutlu oluruz. Biz, birbirimize kan kardeşi olan iki milletiz. 10 yıl önce iki ülke arasındaki ticaret hacmi 175 milyon dolardı. Geçen yıl bu rakam 1 milyar dolara erişti. Önümüzdeki dönem ticaret hacmimizin çok daha gelişeceği fırsatları ele geçireceğimize inanıyorum.

Türkiye – Pakistan arasında yapılması ön görülen tercihli ticaret anlaşması bir an önce yürürlüğe girerse, her iki ülkenin ticaret hacmi ikiye katlar. İki ülkenin toplam dış ticaret hacmi 500 milyar dolar. Yine iki ülke önemli bir nüfusa sahip. Türk özel sektörü, Pakistan'a her türlü desteğe hazırdır. Firmalarımızın Pakistan'a yapacağı yatırımları son derece önemsiyoruz.

11 yıl önce