|

İspatlayamazsan geçit yok!

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mahmut Ulaş, helal gıda konusunda insanların artık bilinçlendiğini belirtti. Ulaş, "Malezya başta olmak üzere birçok Müslüman ülke, helal olduğu ispatlanmayan gıda maddelerinin ihracatına izin vermiyor." dedi.

Cihan
00:00 - 10/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 18:06 - 10/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
İspatlayamazsan geçit yok!
İspatlayamazsan geçit yok!

Türkiye Un Sanayi Federasyonu (TUSAF), üyelerine yönelik olarak 'TSE Helal Gıda ve Ürün Belgelendirmesi' konulu toplantı düzenledi.

Gaziantep Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mahmut Ulaş, sektöründe söz sahibi olmak isteyen her işletmenin kalitesini belgelemek zorunda olduğunu belirtti.

'Helal Gıda Sertifikası'nın üzerinde duran Ulaş, bu ürünlerin Türkiye başta olmak üzere bu hassasiyete sahip tüm Müslümanlarca talep edildiğini ifade etti. Ulaş, ''Helal gıda konusunda insanlar artık bilinçlendiler. Malezya başta olmak üzere birçok Müslüman ülke helal olduğu ispatlanmayan gıda maddelerinin ihracatına izin vermiyor. Müslümanların, başta halkımız olmak üzere helal sertifikalı gıda tüketmek istedikleri gözlemlenmektedir. Bu talebin önümüzdeki çok kısa bir süre içinde çok ciddi derecede artacağı ve bu sertifikaya sahip olmayanların satışlarında sıkıntı yaşayacakları öngörülmektedir.'' ifadelerini kullandı.


11 yıl önce