|

İsrail doğalgazda Türkiye''ye muhtaç

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail''in Hayfa''da çıkardığı doğalgazı Türkiye'siz satamayacağını söyledi. Yıldız, ''Güney Kıbrıs için de aynısı geçerli'' dedi.

.
00:00 - 3/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:04 - 2/04/2013 Salı
Yeni Şafak
İsrail doğalgazda Türkiye''ye muhtaç
İsrail doğalgazda Türkiye''ye muhtaç

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail'le ilişkiler konusunda, enerji konuşmanın, özrün temel gerekçelerini gölgelemek anlamına geleceğine inandıkları ve süreci izlediklerini belirtti. Yıldız, İsrail'de bulunan doğalgaz konusunda, ''Türkiye'den taşınabilir mi? Türkiye olmaksızın o projelerin gerçekleşmesi fizibilitesini kaybediyor'' dedi. Yıldız, Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) tarafından düzenlenen Enerji Diplomasisi konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, enerji bahane edilerek sosyal politikalar üzerinde çalışmalar yapıldığına işaret ederek, enerjiyle oynamanın çok ciddi bedelleri olduğunu söyledi.

RUMLAR DA AYNI

'İsrail'in taahhütlerini yerine getirip getirmediğini göreceğiz. (İsrail'de bulunan doğalgaz) Türkiye'den taşınabilir mi? Türkiye olmaksızın o projelerin gerçekleşmesi fizibilitesini kaybediyor. Pire için yorgan yakılmaz. Pahalı da olsa gerçekleştireceğim dediğiniz zaman halkınıza bir getirisi olmaz. Güney Kıbrıs için de İsrail için de söylüyorum. Projeler o zaman makul ve doğru bir proje haline gelir.'

BASRA-CEYHAN BORU HATTI

Enerji Bakanı Taner Yıldız, merkezi Irak Hükümetiyle buzların eridiği mesajını verdi. Taner Yıldız, Irak Petrol Bakanı'nın Basra'dan Ceyhan'a yeni bir petrol boru hattı kurulmasını istediğini söyledi. Yıldız, metan hidrat konusunda faaliyet gösteren 3 ülke bulunduğunu belirterek, Karadeniz'deki kaynakları yatırımcılara açacaklarını kaydetti.


11 yıl önce