|

İşte iş dünyasından Davutoğlu mesajı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığa aday gösterilmesine, ekonomi çevreleri de yaptıkları açıklamalar ile destek verdi. MÜSİAD, TİM ve TÜMSİAD yaptıkları açıklamalarda Davutoğlu ile yakın çalışma içinde olacaklarını vurgulayarak, Davutoğlu'nun seçilmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

İha
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 10:47 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
İşte iş dünyasından Davutoğlu mesajı
İşte iş dünyasından Davutoğlu mesajı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak ise "Sayın Davutoğlu, inanıyorum ki haftaya gerçekleşecek AK Parti Kongresi''nde Genel Başkan olarak seçilmesi halinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle Başbakan olarak da üstün bir performans gösterecektir" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Başbakan Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü'ne çıkacak olmasının ardından, boşalan AK Parti Genel Başkanlığı''na aday gösterilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu''nu tebrik etti. Olpak, Davutoğlu''nun 27 Ağustos''ta Ak Parti Kongresi''nde Genel Başbakan seçilmesi halinde Başbakan olacağını ve bundan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Olpak, konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, farklı alanlardaki derin müktesebatıyla ülkemizin son on yılında önemli izler bırakmış bir simadır.

Mevlana diyarı Konya''da doğan, bu iklim içerisinde yetişmiş, üniversite hocalığı, yazarlık ve diplomatlığından edindiği entelektüel birikimi siyaset sahnesine taşıyarak önemli hizmetlerde bulunmuştur.

Uzun yıllardır başarıyla yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı ile TBMM''de nitelikli ve seviyeli siyasetin en güzel örneklerinden birini veren Sayın Davutoğlu, inanıyorum ki haftaya gerçekleşecek AK Parti Kongresi''nde Genel Başkan olarak seçilmesi halinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle Başbakan olarak da üstün bir performans gösterecektir.

İş dünyasının beklentisi bakımından; huzur, güven ve istikrarın devamını pekiştirmek üzere, kendisinin yeni görevinden önce başlayan siyasi, ekonomik ve kültürel açılımları devam ettirecek kararlılıkta olacağını düşünüyor ve kendisine başarılar diliyoruz.

Sayın Davutoğlu, kuruluşumuzdan itibaren kurumumuzla yakın işbirliği içinde olan ve MÜSİAD'a destek olan çok değerli bir insandır. MÜSİAD olarak, milletimize hizmet yolunda, bugüne kadar yetkililerimize verdiğimiz desteği, bugünden sonra da kendisine ve çalışma arkadaşlarına vereceğiz. Milletimize ve tüm mazlum milletlere hayırlı olsun".


TİM BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ'DEN DAVUTOĞLU AÇIKLAMASI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığı ile ilgili bir açıklama yaptı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi Dışişleri Bakanı Sn. Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığı ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında şunları ifade etti: "Dışişleri Bakanlığı görevi süresince çok yakın ve verimli çalıştığımız Sn. Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti yetkili organları tarafından Genel Başkanlık ve Başbakanlığa aday gösterilmesini memnuniyetle karşılıyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Ülkemizin son 12 yıllık dış politikasında vizyoner etkisi olan ve 2009'dan beri de Bakan olarak büyük hizmetler veren Sn. Davutoğlu'nu ihracatçılarımız çok iyi tanıyorlar. Türkiye'nin bir tacir devlet olarak yükselişinde ve ihracatçılarımızın yeni coğrafyalara açılmasında ilham veren büyük bir düşünür ve devlet adamının ülkemizin güven ve istikrarını koruyacağına inanıyoruz. Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisinde belirlenen hedeflere ulaşmada Sn. Davutoğlu ile yakın çalışmanın gayreti içinde olacağız.

Seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan demokratikleşme ve reformların aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyoruz.

Allah yeni görevinde Sn. Davutoğlu'na ülkemiz için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.''

TÜMSİAD: SİYASİ İSTİKRARIMIZIN MİMARLARINDAN OLAN DAVUTOĞLU'NU TEBRİK EDERİZ

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert yaptığı açıklamada, "Sayın Ahmet Davutoğlu gayreti, azmi ve inancı ile ülkemizin son on yılında önemli başarılara imza atmıştır. Dış politikadaki başarısı ve ülkemize yapmış olduğu değerli hizmetler bu görevi layıkı ile yapacağını ortaya koymaktadır" dedi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Türkiye son 10 yılda siyasi, ekonomik ve kültürel olarak önemli çalışmalara imza atmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde kazanılan başarılarla insanlarımızın ve ükemizin huzuru ve kalkınması hedeflenmiş ve hedeflere emin adımlarla ulaşılmıştır. Ülkemizde yaşanan siyasi istikrar, ekonomik istikrarı beraberinde getirmiş ve ülkemiz kalkınma noktasında önemli seviyelere ulaşmıştır.

Şüphesiz her başarının arkasında gayret ve azim bulunmaktadır. Sayın Ahmet Davutoğlu gayreti, azmi ve inancı ile ülkemizin son on yılında önemli başarılara imza atmıştır.

Dış politikadaki başarısı ve ülkemize yapmış olduğu değerli hizmetler bu görevi layıkı ile yapacağını ortaya koymaktadır. Bu vesileyle TÜMSİAD olarak, siyasi istikrarımızın mimarlarından olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 37. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu tebrik eder, görevinde başarılar dileriz".

10 yıl önce