|

İzmir''in iki yakasına iki stat

Haber Merkezi
00:00 - 14/12/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:50 - 13/12/2013 Cuma
Yeni Şafak
İzmir''in iki yakasına iki stat
İzmir''in iki yakasına iki stat

TOKİ 15 biner kişilik İzmir Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihale tarihlerini belirleyerek, internet sitesinden ilan etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokoller kapsamında inşa edilecek Karşıyaka Stadı''nın ihalesi 28 Ocak 2014, Göztepe Stadı''nın ihalesi de 29 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.

UEFA STANDARDINDA

TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ekonomik ömrünü tamamlamış ve müsabakaları karşılamada yetersiz kalan spor tesislerinin yerine UEFA standartlarında modern statlar inşa ediyor. İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı''nı tamamlayarak Türk sporunun hizmetine sunan TOKİ, 11 stat ve bir kapalı spor salonunun ihalesini yaparak inşa etmeye başladı. İhale ve hazırlık aşamasında ise 8 stat bulunuyor. TOKİ, İzmir''deki mevcut statların fiziksel şartlarının uygun olmaması nedeniyle Karşıyaka ve Göztepe''ye 15 biner kişi kapasiteli iki stat inşa edecek.

ENGELLİLERE TRİBÜN

Karşıyaka''ya 15 bin kişilik stadyum ile birlikte, kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası da yapılacak. 158 kişilik loca tribünü, 881 kişilik vip tribünü, 482 kişilik protokol tribünü, 813 kişilik basın tribünü ve 18 kişilik engelli tribününün bulunacağı stat toplamda 15 bin seyirci kapasiteli olacak. Stadın, kuzey, güney ve doğu yönünde seyirci girişleri yer alırken, batı yönü sporcu, basın, vip, protokol ve loca girişleri için ayrıldı. 4 adet soyunma odasının planlandığı statta, hakem odaları, teknik direktör odaları yer alacak.

10 yıl önce