|

Kredi kartı ücretlerinde devrim gibi karar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), "Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı"nı yayınladı. Bu düzenleme ile kredi kartı ücretlerine devrim gibi bir karar çıktı.

Dha
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:16 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kredi kartı ücretlerinde devrim gibi karar!
Kredi kartı ücretlerinde devrim gibi karar!

Taslağın muhakkak revize edilmesi gerektiğin vurgulayan Ağaoğlu, "55 milyon bireysel kredi kartı kullanıcısına sesleniyorum; yeni tüketici kanunun 4. maddesinin 3. fıkrası gereğince bankalar ücretsiz, aidatsız kredi kartı sunmak zorundadır. Bankalardan kartının aidatsız olmasını talep etmeliler. Buna uyulmaması takdirde, BDDK, Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü ve tüketici derneklerine başvuruda bulunabilecekler" diye konuştu.

Buna göre bankalar, müşterilerine yıllık üyelik ücreti ve benzeri ad altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorunda olacak. Eğer banka, bir tüketicinin ücretsiz kredi kartı başvurusunu 'reddetmiş' ise; o kişiye 'yıllık üyelik ücreti olan' kredi kartı da veremeyecek.

Taslağa göre vatandaş, kredi kartını istediği zaman iptal ettirebilecek. Banka, kredi kartınızın borcu var, gerekçesiyle vatandaşın bu talebini reddedemeyecek. Vatandaş talebiyle iptal ettirilen kredi kartlarının borç geri ödeme dönemlerinde, banka yıllık üyelik ücreti alamayacak.

10 yıl önce