|

Liverpool artık Ramsey'siz yürümeyecek

Harvey Nichols, Dolce& Gabbana ve Armani gibi markaların takım elbise sponsorluğunu yaptığı “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganlı Liverpool'u üç yıl boyunca Türk markası Ramsey giydirecek.

Derya Coşkun
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:24 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Liverpool artık Ramsey'siz yürümeyecek
Liverpool artık Ramsey'siz yürümeyecek

THY'nin Manchester United ve Barcelona'ya sponsor olmasından sonra yine bir Türk markası futbolda dünya devlerinden birine sponsor oldu. 'You'll never walk alone' (Asla Yalnız Yürümeyeceksin) sloganıyla tanınan İngiliz futbol kulübü Liverpool'u gelecek üç yıl boyunca Türk markası Ramsey giydirecek. Normal takım elbisenin yarı ağırlığında ürettiği ve adına Zero Weigh (sıfır ağırlık) adı verilen takım elbiseler hafta sonu oynanacak Liverpol-Chelsea maçında görücüye çıkacak.

LİVERPOOL STORE'DA DA SATILABİLİR

Sponsorluk anlaşması için Liverpool'un Anfield Road Stadı'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, “Bu maçı 1 milyarın üzerinde taraftar izleyecek. Bu da satışlarımıza ve prestijimize büyük katkı sağlayacak. Bu işbirliğinin temelinde Ramsey'in global marka olma hedefi yatıyor. Bu hedef doğrultusunda, İngiltere'nin hatta dünyanın efsane takımlarından, köklü ve başarılı kulüplerinden Liverpool FC ile işbirliğine gitmeyi uygun gördük. Sponsorluk bedelini gizlilik anlaşmamızdan dolayı belirtemiyoruz ancak Liverpool'a her yıl 120 takım elbise üreteceğiz. Bu elbiselerimizi Liverpool'un kendi satış ofislerinde de(store) satmayı hedefliyoruz” dedi.

HEDEF PAZAR RUSYA

Doğan şunları söyledi: “16 ülkede 46 mağazası olan Ramsey'in ikinci ana üs olarak belirlediği Rusya, markamız yurtdışında en çok mağazaya sahip ülke. Rusya'da Ramsey'in 5'i markamızca, 14'ü de franchise ile açılan 19 konsept mağazası var. Ramsey'in yurtdışında Rusya'nın ardından en güçlü olduğu diğer pazarlar ise 6 mağazamızın bulunduğu Kazakistan ile şu anda 5 mağazamızın olduğu Ukrayna. Rusya'da ciddi boyutta Liverpool taraftarı olduğunu biliyoruz. Bu da sponsorluğu duyurmak için bir etken olacak.”


Türkiye'de ofis açma planı

Doğan, AB'de yaşanan krizin Türk markaları için büyük fırsatlar oluşturduğuna vurgu yaparak “Biz şu an için bir marka satın alarak değil de kendi markamızla büyümek istiyoruz. Böyle bir atılım için zincir mağazaların lokasyonları bizim için uygun olur düşüncesindeyim” diye konuştu. Liverpool Finans Müdürü Philip Nash, Ramsey'in üretim merkezlerini ve pek çok satış noktalarını incelediklerini belirterek “Özellikle takım elbise konusunda Ramsey'in çok profesyonel olduğunu ve kulübümüze uygun bir stilde üretim yaptığını gördük. Ramsey uluslar arası çapta büyük bir marka olma yönünde hızla ilerliyor. Bu elbiselerin verdiği rahatlıkla futbolcularımızın performanslarının artacağına inanıyoruz” dedi. Nash, Türkiye'ye satış ofisleri açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.



12 yıl önce