|

Mado'yla keçiler kıymete bindi

Mado markasıyla dondurma üretimi yapan Yaşar Dondurma ve Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, keçi sütçülüğünü teşvik amacıyla 5 yıl alım garantisi vereceğini açıkladı

Şükrullah Dolu
00:00 - 20/09/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:12 - 19/09/2008 Cuma
Yeni Şafak
Mado'yla keçiler kıymete bindi
Mado'yla keçiler kıymete bindi

Ormanlara zarar verdiği gerekçesiyle 1980'lerden sonra yetiştiriciliği kısıtlanan ve ya tamamen kaldırılan keçiler kıymete bindi. Mado markasıyla dondurma üreten Yaşar Dondurma ve Gıda Sanayi, iyi bir Kahramanmaraş dondurması için kaliteli keçi sütüne ihtiyaç duyunca keçilerle ilgili yeni bir milad başlattı.

KEÇİDE DE MARKALAŞTIRACAK

Kahramanmaraş Ahırdağı'nda kurduğu 800 keçilik çiftlikle süt ihtiyacını karşılamaya çalışan Yaşar Dondurma ve Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, keçi sütçülüğünü teşvik etmek amacıyla 5 yıl alım garantisi vereceklerini açıkladı. Anne sütüne eşdeğer olan keçi sütünün olmadığı yerde Maraş dondurmasının yapılamayacağını vurgulayan Kanbur, keçi yetiştiriciliğini geliştirerek Kahramanmaraş'ı keçide de markalaştıracaklarını söyledi.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜYÜZ

Köylülere keçi dağıtarak sözleşmeli yetiştiricilik ve sütçülük modelini hayata geçirdiklerini söyleyen Kanbur, bu yöntemle keçi sayısını ilk etapta 2 bine çıkaracaklarını ve yaklaşık 10 bin kişiye istihdam alanı açacaklarını belirtti. Ambalajlı su işine de girdiklerini ve yeni yatırımlar için 50 milyon dolarlık bütçe oluşturduklarını belirten Kanbur, "5 farklı konseptte 400 satış noktasıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Dondurmada biz Avrupa'nın en büyüğüyüz. 3 yıl içinde satış noktası sayısını bine çıkarmayı hedefliyoruz. 2 yıl içinde Suudi Arabistan'da 80 şube açmayı hedefliyoruz.



16 yıl önce